Σκουρλέτης: Φρένο στα σχέδια του Σαμαρά

Σκουρλέτης: Φρένο στα σχέδια του Σαμαρά

«Ένα πρώτο βήμα με στοιχεία νίκης» χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως υποστήριξε, «η απόφαση του ΣτΕ βάζει φρένο στα σχέδια Σαμαρά και τον εξαναγκάζει σε αναδίπλωση».

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «η τηλεόραση πρέπει να ανοίξει με το προηγούμενο καθεστώς» και πως η εκπομπή δημόσιου σήματος είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη.

«Οι εταίροι κλείνουν το μάτι στις απολύσεις και όλη η συζήτηση είναι προσχηματική. Και η διαπραγμάτευση μεταξύ τους δεν γίνεται αυτή τη στιγμή για την ουσία του ζητήματος, που κατά τη γνώμη μας είναι το θέμα της δημοκρατίας, το θέμα της πολυφωνίας στην ενημέρωση….. Ουσιαστικά γίνεται για τη νομή της εξουσίας. Το δίλημμα πλέον είναι σαφές. Δημοκρατία ή λιτότητα.» παρατήρησε.

«Η δημοκρατία είναι για όλους, δεν κάνει εξαιρέσεις. Και δημοκρατία δεν σημαίνει μόνο να ψηφίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια. Δημοκρατία είναι να έχω πρόσβαση στα δημόσια αγαθά, να έχω πλουραλιστική ενημέρωση, να έχω κατοχυρωμένη δυνατότητα συλλογικών συμβάσεων, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Όλα αυτά τα οποία τα τσάκισαν και θέλουν να τα ισοπεδώσουν, να τα ακυρώσουν», είπε ακόμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ