Ο Μπουτάρης για την ΕΡΤ

Ο Μπουτάρης για την ΕΡΤ

 

«Δεν είναι δυνατόν η χώρα να μείνει χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση» τόνισε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επιρρίπτοντας ευθύνες για «προχειρότητα» στην κυβέρνηση και χαρακτηρίζοντας «αδιανόητη» την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ.

Ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε ότι «η ΕΡΤ είναι δημόσια κοινωνική περιουσία» και «δεν μπορεί να κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες», εστιάζοντας την κριτική του και στην «ασάφεια» για το πότε θα λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και στη μαζικότητα των απολύσεων.

«Θα αποζημιωθούν, ακούω να λέγεται, αλλά δεν έχει ξαναγίνει τέτοια απόλυση σε τόσο στενό χρονικό διάστημα και χωρίς την απαραίτητη προειδοποίηση», ανέφερε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε επίσης ότι είναι «προφανής η χρησιμότητα της ΕΤ3 ως καναλιού για όλη την ελληνική περιφέρεια» και ότι «θα πρέπει να ενισχυθεί». Χαρακτήρισε, ως «λάθος» των ενώσεων συντακτών τις μεγάλης έκτασης απεργιακές κινητοποιήσεις, που «επέτρεψαν την κυριαρχία της ανεπίσημης και ανώνυμης ενημέρωσης» ενώ «παράλληλα δεν επέτρεψαν ούτε στα δημοτικά ΜΜΕ να καλύψουν το κενό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Νωρίτερα, εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΤ3 διάβασαν στο δημοτικό συμβούλιο το ψήφισμά τους και ζήτησαν την υποστήριξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης και του δημοτικού συμβουλίου με ψήφισμα, τη διάθεση μιας από τις ανενεργές ραδιοφωνικές συχνότητες του δήμου και τη «συνέχιση της συνεργασίας της δημοτικής τηλεόρασης».

Αυτή την ώρα συνεχίζεται η συζήτηση την έκδοση, ή μη σχετικού ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου, με τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ