Ο Χαρακόπουλος για την ΕΡΤ

Ο Χαρακόπουλος για την ΕΡΤ

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος συμμετείχε στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για τις θεσμικές αλλαγές, στο Ναύπλιο. Σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής απόφασης για την αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης, λέγοντας:

«Όπως τόνισα και στην αντιπροσωπεία της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας, την οποία συνάντησα κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου την Πέμπτη 13/06/13 στις χαλαζόπληκτες περιοχές των Τρικάλων, στηρίζω την απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για εξυγίανση και επανασύσταση της δημόσιας τηλεόρασης. Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού αξιώνει την εξάλειψη φαινόμενων αδιαφάνειας και σπατάλης στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, που δυστυχώς, υπήρξαν στην ΕΡΤ.

Είναι υποκριτικό να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την ΕΡΤ όσοι μέχρι χθες τη χαρακτήριζαν μηχανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας. Η δημόσια τηλεόραση θα επανασυσταθεί σε υγιείς βάσεις, προκειμένου να καταστεί μια ανεξάρτητη φωνή ενημέρωσης, μακριά από πελατειακές σχέσεις και μικροπολιτικά συμφέροντα. Διότι το μόνο συμφέρον που υπηρετεί με αποφασιστικότητα αυτή η κυβέρνηση είναι το εθνικό. Αυτό είναι η πυξίδα μας στο δύσκολο δρόμο για την ανόρθωση της χώρας.

Οι καιροί απαιτούν ξεκάθαρες λύσεις και όχι ημίμετρα, τομές σε χρόνιες παθογένειες που πλήγωναν, δεκαετίες τώρα, την ελληνική κοινωνία και προκαλούσαν το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Η χώρα, δεν έχει την πολυτέλεια να πορεύεται με «μερεμέτια». Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις. Η κυβέρνηση Σαμαρά τολμά τις αλλαγές που άλλοι απλώς επαγγέλλονται. Η πολιτική, όμως, είναι πράξεις και όχι λόγια».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ