ΠΑΣΟΚ: «Θορυβήθηκε η Ευρώπη»

ΠΑΣΟΚ: «Θορυβήθηκε η Ευρώπη»

 

Την ενόχληση που προκάλεσε στην Ευρώπη «η απόφαση του Πρωθυπουργού για το ‘λουκέτο’ στην ΕΡΤ» υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα αποτελέσματα της επίσκεψης του κ. Βενιζέλου στο Παρίσι, στο πλαίσιο του «Φόρουμ Ευρωπαίων Προοδευτικών».

«Η απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού να διακόψει άμεσα τη λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα και να διαλύσει τον σχετικό φορέα χωρίς να έχει παρουσιαστεί και έχει εγκριθεί από τη Βουλή διάδοχο σχήμα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνητικών του εταίρων και χωρίς να υπάρχει στο θέμα αυτό κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θορύβησε το σύνολο των συνομιλητών του κ. Βενιζέλου  στο Παρίσι, αρχής γενομένης από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, τον Γάλλο Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και τους ομολόγους του σοσιαλιστές ηγέτες από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία», σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος, όπως αναφέρεται, «ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα και τη θέση του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι απολύτως σύμφωνη με τις ευρωπαϊκές θεσμικές και πολιτικές αντιλήψεις γύρω από τα θέματα αυτά, αλλά και με τη γραμμή που έχουν οι Ευρωπαίοι Προοδευτικοί για τους θεσμούς».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ