Ο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Σαμαρά

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Σαμαρά

 

«Αγνοώντας τη λαϊκή κατακραυγή, απέναντι στην προσπάθεια φίμωσης της ενημέρωσης και της δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός επιχείρησε με απειλές και ψεύδη να δικαιολογήσει την κορύφωση της αυταρχικής πολιτικής του, το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», τονίζει σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει: «Γνωρίζει, όμως, πως είναι απομονωμένος, έχει απέναντί του τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας που αγωνίζεται για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, για την αξιοπρέπειά του, για το δικαίωμα στην ενημέρωση και τον πολιτισμό.

«Οι αναφορές του Πρωθυπουργού σε αδιαφάνεια διαφθορά και σπατάλες είναι υποκριτικές  γιατί όλοι γνωρίζουν ότι τον τελευταίο χρόνο τα φαινόμενα αυτά, κατά προκλητικό τρόπο, άνθησαν με ευθύνη της κυβέρνησής του», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και επεσημαίνει:

«Σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ενώνουν την φωνή τους με τους επιστρατευμένους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, τους νοσοκομειακούς, τους αυτοαπασχολούμενους, με όλους όσους ισοπέδωσε η καταστροφική πολιτική του μνημονίου τα τελευταία χρόνια στον αγώνα για την δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί, την Δευτέρα στις 8:00 στην Πλατεία Συντάγματος, «κάθε πολίτη που αγωνίζεται για τη δημοκρατία, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, κάθε ένα και κάθε μία που αγωνίζεται να μπει ένα τέλος στο κατήφορο της πατρίδας μας να δώσει το παρόν».

«Αυτό ο αγώνας είναι κοινός και αφορά την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας να μην λείψει κανείς», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ