Επιστολή των Εισαγγελέων στον Ρουπακιώτη

Επιστολή των Εισαγγελέων στον Ρουπακιώτη

 

Επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, απέστειλε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με την οποία επαναλαμβάνει την άποψη της, ότι η κάλυψη της θέσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πρέπει να γίνεται από τον εισαγγελικό κλάδο και όχι από τους αντιπροέδρους ή αρεοπαγίτες του ανωτάτου δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι η θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου παραμένει κενή μετά την πρόσφατη παραίτηση του Ιωάννη Τέντε. Ο κ. Τέντες παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα εθνικού συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Πάντως, ανεξάρτητα από την παραίτησή του, ο κ. Τέντες θα αποχωρούσε από τη θέση αυτή λόγω συνταξιοδότησης, στις 30 Ιουνίου 2013.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρεται: «Με την ευκαιρία της επικείμενης προαγωγής δικαστικού λειτουργού του Ανωτάτου Ακυρωτικού, προκειμένου να καλυφθεί η θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος επιθυμεί να υπογραμμίσει την πάγια θέση της ότι στη θέση του Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι συστηματικά και επιστημονικά δέον και φυσικό να προάγεται κατά κανόνα κάποιος από τους αντεισαγγελείς του, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 90 παράγραφος 5 του Συντάγματος. Με τη βεβαιότητα ότι συμμερίζεστε την άποψή μας αυτή, παρακαλούμε για τις αντίστοιχες ενέργειές σας».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ