Ο Σαμαράς και ο Μαυραγάνης σε Φόρουμ στο Ελσίνκι

Ο Σαμαράς και ο Μαυραγάνης σε Φόρουμ στο Ελσίνκι

 

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης συνοδεύει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο 4ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ «Ιδέες», που διοργανώνεται φέτος στο Ελσίνκι από το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών, υπό την αιγίδα του Φινλανδού πρωθυπουργού Jyrki Katainen.

Θέμα του φετινού φόρουμ είναι «Από τις μεταρρυθμίσεις στην ανάπτυξη: Ένας οδικός χάρτης για την Ευρώπη». Στο συνέδριο συμμετέχουν αρχηγοί κρατών, υπουργοί και υφυπουργοί οικονομικών, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και παράγοντας της αγοράς.

Ο κ. Μαυραγάνης θα μιλήσει σε πάνελ με θέμα «Η πορεία προς την ανάπτυξη: Μία νέα ανταγωνιστική Ευρώπη». Την εναρκτήρια ομιλία στη συγκεκριμένη συνεδρία θα κάνει ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Όλι Ρεν. Μεταξύ άλλων τα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο είναι και ο συντονισμός των ευρωπαϊκών πολιτικών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, θέμα που αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απασχόλησε τους αρχηγούς κρατών της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο, περισσότεροι από 250 συμμετέχοντες παρακολουθούν το Φόρουμ. Τα προηγούμενα Φόρουμ πραγματοποιήθηκαν στη Μαδρίτη (2010), στο Λονδίνο (2011) και στο Δουβλίνου (2012).

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ