Αλαβάνος:Να βγει η χώρα από το στοιχειωμένο κλουβί

Αλαβάνος:Να βγει η χώρα από το στοιχειωμένο κλουβί

 

Να ανακτήσουν οι Ελληνες το χαμένο ηθικό και να αντισταθούν στη μοιρολατρία και το μικροαστισμό που παράγει η κρίση, επισημαίνει ο Αλέκος Αλαβάνος στη συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

“Το ζητούμενο είναι μια χώρα που έχει φτάσει σε ακραία ύφεση, όπως η Ελλάδα, να ανοίξει δίοδο και να βγει από αυτό το στοιχειωμένο κλουβί. Από το ίδιο μονοπάτι θα βγουν και οι άλλοι. Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για το “Σχέδιο Β” δεν είναι μια κίνηση αυτοαπομόνωσης, αλλά η πρώτη συγκρουσιακή πράξη για τη δημιουργία μιας Ευρώπης της ισότιμης συνεργασίας, του αμοιβαίου οφέλους, της αλληλεγγύης, της διάχυσης της γνώσης και της τεχνολογίας”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αλαβάνος εξηγεί γιατί επέλεξε τον όρο “Σχέδιο Β”. “Για να δείξουμε ότι δεν είμαστε μια ομάδα επαγγελματιών, μια εταιρεία στελεχών, αλλά φορείς ενός προγράμματος που είναι σε σύγκρουση με το Σχέδιο Α. Το πρόγραμμά μας είναι το όνομά μας. Με αυτή την έννοια, ναι, στις ευρωεκλογές οφείλει να είναι παρόν το ‘Σχέδιο Β”  ως μια συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση για τις θέσεις εργασίας, για το κοινωνικό κράτος, για δημόσιες τράπεζες, για άμεση απαλλαγή από τις δανειακές υποχρεώσεις, για τα κοινά αγαθά, για μια σχεδιασμένη ανασυγκρότηση. Βρισκόμαστε ήδη σε μια προωθημένη διαδικασία γόνιμων συζητήσεων για συνεργασία με άλλες κινήσεις της Αριστεράς, πρωτοβουλίες ανέργων, κύκλους διανοουμένων. Αυτή θα διευρύνει τις δυνατότητες για τις ευρωεκλογές και θα διευκολύνει για τις εθνικές εκλογές”, τονίζει, υπογραμμίζοντας ότι το πιο δύσκολο εμπόδιο για το “Σχέδιο Β” δεν είναι το νόμισμα. “Αλλά αν η κοινωνία μας μπορεί τελικά να βγει από το μικροαστισμό και να ανοίξει τα φτερά της σε ένα νέο πλαίσιο αλληλοστήριξης και συντροφικής δράσης”, πρόσθεσε.

 

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ και νυν επικεφαλής του «Σχεδίου Β», αναφέρεται στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η πρωτοβουλία για την ίδρυσή του είχε μεν καλές προθέσεις, αλλά «μεγάλο ερασιτεχνισμό και αφέλεια».

Τέλος, χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή «κοινωνικό φαινόμενο», που λειτουργεί ως προειδοποιητικό μήνυμα για όλους. «Αυτοί που ταπεινώνουν τους μετανάστες έχουν οι ίδιοι ταπεινωθεί από το άγριο κράτος», λέει ο κ. Αλαβάνος.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ