Η συνέντευξη Κουβέλη

Η συνέντευξη Κουβέλη

 

Υπέρ ενός μικρότερου κυβερνητικού σχήματος τάσσεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, προαναγγέλλοντας έτσι ανασχηματισμό.

«Πρέπει να υπάρξει αλλαγή σε δύο τουλάχιστον υπουργεία. Είναι υπερτροφικό το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να έρθει στην πρότερή του κατάσταση. Το σχήμα πρέπει να είναι μικρότερο,πιο συνεκτικό και πιο αποτελεσματικό», σημειώνει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

 

Για το αντιρατσιστικό

 

Είναι δημοκρατική υποχρέωση να ψηφιστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, υπογραμμίζει ο κ. Κουβέλης και καλεί τα υπόλοιπα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στη διαρκή επιτροπή της Βουλής, εμείς θα επιδιώξουμε να έρθει στην ολομέλεια. Σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι καλή εξέλιξη να μην ψηφιστεί. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του», αναφέρει χαρακτηριστικά, θεωρώντας ότι η εξέλιξη του όλου ζητήματος είναι αναντίστοιχη προς τη σπουδαιότητα του θέματος.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διαφωνία στην τρικομματική κυβέρνηση αναφορικά με το συγκεκριμένα  θέμα, ο κ. Κουβέλης παραδέχεται ότι στην περίπτωση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου «δεν προέκυψε ο κοινός πολιτικός τόπος». Ωστόσο, διευκρινίζει ότι «μια κυβέρνηση συνεργασίας δεν σημαίνει ότι έχει προκαλέσει και κοινή ταυτότητα πολιτική και ιδεολογική, πολύ περισσότερο ιδεολογική μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Οι πολιτικές διαφορές είναι παρούσες, όπως και οι ιδεολογικές διαφορές».

 

“Διαφωνώ με την Ρεπούση”

«Οι απόψεις της κυρίας Ρεπούση και όπως αυτή τις αναδεικνύει είναι ιστορικού – επιστημονικού χαρακτήρα. Είναι η άποψή της. Αλλά με την άποψη και τη θέση που διατυπώνει, διαφωνώ. Διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ και με την ευκαιρία του ερωτήματος, σας λέω πάρα πολύ καθαρά ότι για εμάς υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων και είναι οφειλόμενη πράξη ο σεβασμός της γενοκτονίας των Ποντίων», τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ερωτηθείς για τις απόψεις της κυρίας Ρεπούση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ