ΠΑΣΟΚ:Ακατανόητη η στάση της ΝΔ

ΠΑΣΟΚ:Ακατανόητη η στάση της ΝΔ

 

«Ακατανόητη και αντιφατική» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη στάση της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ενώ εκτιμά ότι η διαφωνία των κυβερνητικών εταίρων «ανέδειξε τις πολιτικές, ιδεολογικές και αξιακές διαφορές μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και επέβαλε την κοινή δράση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ».

Το ΠΑΣΟΚ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου αναφέρει ότι «η ΝΔ εγκλωβίστηκε στην άρνησή της να συμφωνήσει σε μια ολοκληρωμένη νομοθετική πρωτοβουλία με το πολιτικό επιχείρημα ότι δεν εναρμονίζεται με τους εκλογικούς στόχους της η μετωπική σύγκρουση με την ΧΑ και το νομικό ισχυρισμό ότι η ισχύουσα νομοθεσία του 1979, όπως συμπληρώθηκε, είναι επαρκής».

«Προκάλεσε έτσι μια εσωτερική σύγκρουση στην κυβερνητική πλειοψηφία που προσέλαβε αξιακά χαρακτηριστικά και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στην από κοινού με τη ΔΗΜΑΡ κατάθεση σχετικής πρόταση νόμου», διευκρινίζει.

Στο ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι μέσα σε μία μέρα η Νέα Δημοκρατία, «κυρίως υπό τη πίεση των διεθνών αντιδράσεων, αναγκάστηκε να καταθέσει μόνη της μια εξαιρετικά προβληματική πρόταση νόμου που αντιβαίνει το σύνολο της πολιτικής και νομικής επιχειρηματολογίας της, για την διατύπωση της οποίας είχε επιστρατεύσει και την ΚΕΝΕ», και προσθέτουν ότι «περιέλαβε μάλιστα στην πρόταση νόμου μέχρι και διάταξη που αποδέχεται και αφήνει ατιμώρητο τον ρατσιστικό, ξενοφοβικό, ακόμη και απροκάλυπτα φιλοναζιστικό λόγο στην Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, στα σχολεία κ.ο.κ.».

«Αν δεν πρόκειται για απίστευτες προχειρότητες, τίθενται πολύ σοβαρά ζητήματα σεβασμού του Συντάγματος και του κράτους δικαίου», υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ και σημειώνει ότι «πολλά θα κριθούν στην κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης και ψήφισης των προτάσεων νόμου».

Αναφορικά με την στάση της αντιπολίτευσης το ΠΑΣΟΚ τη χαρακτηρίζει «υποκριτική» καθώς θεωρεί ότι «κάθε κόμμα οχυρώνεται πίσω από το πρόσχημα της δικής του πρότασης».

Το ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να προταχθεί η συζήτηση της πρότασης νόμου της ΝΔ που κατατέθηκε δεύτερη.

«Η ΝΔ πρέπει να αντιληφθεί ότι η ομαλή εξέλιξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας στο αντιρατσιστικό είναι προϋπόθεση για την ομαλή προώθηση του συνολικού νομοθετικού έργου της Κυβέρνησης και την αποτελεσματική συνεργασία των ΚΟ των τριών κομμάτων» σημειώνουν από την Ιπποκράτους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ