Βενιζέλος:”Ραχοκοκαλιά” η μικρή επιχείρηση

Βενιζέλος:”Ραχοκοκαλιά” η μικρή επιχείρηση

 

«Ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε τη μικρή επιχείρηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.

Κατά τη συνάντηση, που έγινε παρουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ, συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που απασχολούν τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συνιστούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος «την καθημερινή αγωνία της ελληνικής αγοράς. Αγωνία η οποία συνδέεται όχι μόνο με την αντοχή των μικρών επιχειρήσεων αλλά και με τη διαφύλαξη υφισταμένων θέσεων εργασίας».

 Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν την ασφάλιση ανεργίας των επαγγελματοβιοτεχνών, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων ώστε να μην υπάρχουν ανασφάλιστοι και ακάλυπτοι Έλληνες πολίτες και κυρίως τα ζητήματα εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, που πρέπει να εναρμονιστούν με τις πραγματικές δυνατότητες των επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε το ρόλο της ΓΣΕΒΕΕ ως κοινωνικού εταίρου και «τη μεγάλη συμβολή της στη σύναψη της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας». Επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, που συμπίπτει με την προσέγγιση της ΓΣΕΒΕΕ και ευχαρίστησε τη ΓΣΕΒΕΕ για την ολοκληρωμένη μελέτη της σε σχέση με την νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν και η ανάγκη άμεσης μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, σύμφωνα και με την πρόταση που έχει διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ.

«H μικρή επιχείρηση ήταν και θα είναι και στο νέο μοντέλο ανάπτυξης η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, ο χώρος στον οποίο μπορεί να ανθίσει πραγματικά η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, η συνεργασία, να διαφυλαχθούν οι υπάρχουσες αλλά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος και υπογράμμισε:

«Είναι υποχρέωση του κράτους να ξεπεράσει όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια, να διαμορφώσει το κατάλληλο και διορατικό φορολογικό και ασφαλιστικό πλαίσιο και να στηρίξει την καλή συνεργασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος με τη μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ