ΔΗΜΑΡ: “Όχι” στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

ΔΗΜΑΡ: “Όχι” στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

 

«Όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ λέει η Δημοκρατική Αριστερά καθώς, όπως υπογραμμίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, το τίμημα που θα εισπράξει το ΤΑΙΠΕΔ είναι μηδαμινό και δεν έχει δημοσιονομική αξία.

Η ΔΗΜΑΡ τάσσεται επίσης, υπέρ τη διενέργειας του σχετικού δημοψηφίσματος, αφού όμως πρώτα εκδοθούν τα απαραίτητα Προεδρικά Διατάγματα.

Στη συνέντευξη Τύπου ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΔΗΜ.ΑΡ. Παναγιώτης Δημητρακάς, οι βουλευτίνες Ασημίνα Ξηροτύρη (Α΄Θεσσαλονίκης), Κατερίνα Μάρκου (Β΄Θεσσαλονίκης), ο Σωτήρης Σιωμάδης από τη Γραμματεία Περιβάλλοντος και ο Κώστας Κουτρούκης, που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΑΘ εκ μέρους της ΔΗΜ.ΑΡ, τόνισαν ότι η ΕΥΑΘ είναι υγιής και κερδοφόρα επιχείρηση και μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίζει το πρόβλημα των επενδύσεων για συντήρηση και ανανέωση του δικτύου ύδρευσης.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, πρόσθεσαν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ και χρειάζεται να προσδιορίζεται η τιμή του από την Ανεξάρτητη Αρχή, να συμμετέχει η τοπική αυτοδιοίκηση στη διαχείρισή του και να ασκεί κοινωνικό έλεγχο, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν σε παραδείγματα μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων όπου η παραχώρηση της διαχείρισης του νερού δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Όπως είπε ο κ. Δημητρακάς, η ΔΗΜΑΡ, μαζί με τις άλλες δυνάμεις, θα δώσει τη μάχη για να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΑΘ. Στην ερώτηση εξάλλου για την πίεση που είναι έτοιμη να ασκήσει η Δημοκρατική Αριστερά για το θέμα, αρκέστηκε να πει πως «δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση για την ΕΥΑΘ.

Τα στελέχη του κόμματος προχώρησαν και σε καταγγελίες σχετικά με τη λειτουργία της Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων (ΜΚΑ) στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπεγράφη πρόσφατα ανάμεσα στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. (είναι η εταιρεία που διαχειρίζεται την ΜΚΑ), την ΕΥΑΘ Α.Ε. και την ΕΥΑΘ Παγίων υπό την αιγίδα του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ