Ζώης: Σήμερα την χώρα κυβερνάει ο κ. Σημίτης

Ζώης: Σήμερα την χώρα κυβερνάει ο κ. Σημίτης

O πρόεδρός του κόμματος «Νέα Μέρα» Χρήστος Ζώης, σε συνέντευξη του, μίλησε για την σημερινή πολιτική κατάσταση και την λειτουργία του Κυβερνητικού σχήματος ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν έχει δοθεί τηλεοπτικός χρόνος στο κόμμα του.

Διαβάστε αποσπάσματα από την συνέντευξη που παραχώρησε στον Αχελώο tv:

«Σήμερα η χώρα έχει μια ιδιότυπη κυβέρνηση, έναν πρωθυπουργό που κατά το σύνταγμα είναι υπεύθυνος αλλά που συγκυβερνάει με δυο προέδρους κομμάτων, οι οποίοι δεν έχουν θέση στο Υπουργικό συμβούλιο και με έναν υπουργό πού στην πραγματικότητα είναι επίτροπος στην χώρα ενώ οι άλλοι υπουργοί απλώς υπογραφούν δια περιφοράς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και εφαρμόζουν πολιτικές που αλλού αποφασίζονται. Σήμερα την χώρα κυβερνάει ο κ Σημίτης και πάλι με την ομάδα του»

Ο Χρήστος Ζώης αποκάλυψε τι είχε προτείνει στον Αντώνη Σαμαρά πριν σχηματιστεί η Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής στις Νοεμβρίου 2011, με Πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο.

«Είχα ζητήσει από τον σημερινό Πρωθυπουργό να θέσει το Κοινοβούλιο ενώπιον ενός κομβικού διλήμματος, έπρεπε να πει ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την αποστολή να κάνει μια Κυβέρνηση τεχνοκρατών με τους καλύτερους των Ελλήνων με την εμπιστοσύνη των δυο μεγάλων κομμάτων η να προσφύγει σε εκλογές.

Εάν πήγαινε για εκλογές ο κ Σαμαράς τότε θα είχε μεγάλη αυτοδυναμία και θα μπορούσε να έχει άλλη διαπραγματευτική δυνατότητα.

Αλλιώς διαπραγματεύεται ένας ισχυρός αυτοδύναμος πρωθυπουργός απέναντι στους εταίρους τα ζητήματα της χώρας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ