«Ο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχείται από σύνδρομο αναρρίχησης στην εξουσία»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχείται από σύνδρομο αναρρίχησης στην εξουσία»

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «κυριαρχείται από σύνδρομο αναρρίχησης στη εξουσία» και ότι «υπόσχεται πως θα απαλλάξει τη χώρα, ως δια μαγείας, από τα δεινά και το μνημόνιο».

«Λυπάμαι, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει όλα τα ερωτήματα που τίθενται των πραγμάτων και εμφανίζεται με πολυγλωσσία , ακαθόριστες δεσμεύσεις, πολλές διακηρύξεις χωρίς στρατηγική εξόδου από την κρίση χωρίς εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο», είπε ο κ. Κουβέλης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε απόψε στα Ιωάννινα

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε, πως η ΔΗΜΑΡ, συνέβαλε καθοριστικά, με την συμμετοχή της στην κυβέρνηση, στις προσπάθειες για την ανάκαμψη και την οικονομική σταθεροποίηση, ενώ επανέλαβε ότι οι κυβερνητικοί εταίροι συμφωνούν σε ένα πλαίσιο αναγκαίων για την έξοδο από την κρίση πολιτικών, χωρίς να ταυτίζονται πολιτικά.

Μέχρι σήμερα η Δημοκρατική Αριστερά έχει πετύχει στο κυβερνητικό έργο αρκετά, τόνισε και πρόσθεσε ότι, «στόχος των παρεμβάσεων μας δεν είναι η επικοινωνιακή διαχείριση θεμάτων, αλλά η επίτευξη αποτελεσμάτων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Μόνη λύση, είπε ο κ. Κουβέλης, είναι η σύνδεση της δημοσιονομικής εξυγίανσης με την αναπτυξιακή διαδικασία και η ανάληψη μεγάλων πρωτοβουλιών για την κοινή αντιμετώπιση του χρέους.

Μάλιστα υπογράμμισε, ότι στις νέες συναντήσεις με τους δανειστές τον Ιούνιο, πρέπει να τεθεί σθεναρά η ανάγκη για τροποποιήσεις μέτρων, που επέφεραν αντίθετα από τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα. «Ταυτόχρονα, πρέπει να προχωρήσουν μέτρα που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της οξείας κοινωνικής κρίσης», επισήμανε.

Τελειώνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κάλεσε τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, πολιτικές κινήσεις και συλλογικότητες για κοινή πολιτική δράση. Απευθύνουμε κάλεσμα, είπε, «συστράτευσης και όχι απαραίτητα ένταξης στη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς ο στόχος που θέλουμε να υπηρετήσουμε είναι μεγάλος».

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ