Σαμαράς: Πρόσβαση των αδύναμων νοικοκυριών σε φτηνή ενέργεια

Σαμαράς: Πρόσβαση των αδύναμων νοικοκυριών σε φτηνή ενέργεια

 

Την ανάγκη διευκόλυνσης της πρόσβασης των πιο αδύναμων οικονομικώς νοικοκυριών σε φτηνή ενέργεια, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωση στην οποία προέβη λίγο μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι το κόστος της ενέργειας επηρεάζει το κόστος των προϊόντων και την ανταγωνιστικότητά τους και ότι γι’ αυτό το λόγο έχει ιδιαίτερη σημασία η ενοποίηση της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας, όπως και των διευρωπαϊκών δικτύων. Κάτι που, όπως επεσήμανε, αφορά ιδιαίτερα την Ελλάδα, αφού θα τερματίσει την ενεργειακή απομόνωση των ελληνικών νησιών.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι για πρώτη φορά περιλήφθηκε στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής ρητή αναφορά στην εκμετάλλευση και έρευνα των εγχώριων ενεργειακών πόρων της Ευρώπης. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αυτό ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς υπάρχουν πολύ ισχυρές ενδείξεις για ύπαρξη σοβαρών ενεργειακών κοιτασμάτων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του και για το γεγονός ότι έγινε δεκτή η πρότασή του να υπάρχει στο κείμενο των συμπερασμάτων, ειδική αναφορά σε εγχώριες πηγές ενέργειας «χερσαίες και θαλάσσιες» ώστε να συμπεριλαμβάνει ξεκάθαρα και το θαλάσσιο ενεργειακό πλούτο των κρατών-μελών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ