ΦΩΤΟ-Σαμαράς: “Η Ελλάδα νικάει την κρίση”

ΦΩΤΟ-Σαμαράς: “Η Ελλάδα νικάει την κρίση”

 

Αποστολή – Σαγκάη: Χριστίνα Κοραή

 

«Η Ελλάδα νικάει την κρίση» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο επιχειρηματικό φόρουμ με τίτλο «Στον νέο δρόμο του μεταξιού», που πραγματοποιείται στη Σαγκάη με τη συμμετοχή τουλάχιστον 300 επιχειρηματιών Κινέζων και Ελλήνων.

 

 

«Η Ελλάδα έπρεπε να πολεμήσει και πολέμησε», δήλωσε. «Νικάμε παρά τις προβλέψεις και ορίζουμε μια νέα οικονομία». 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε για δεύτερη φορά σε ομιλία του εδώ στην Κίνα στην τρικομματική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να στείλει το μήνυμα στους Κινέζους ότι δεν έχουν κανένα λόγο να έχουν πλέον αναστολές για να επενδύσουν στην Ελλάδα: «Η τρικομματική κυβέρνηση είναι σταθερή πάρα το γεγονός ότι αποτελείται από τρία κόμματα τα οποία έχουν και διαφορετικές ιδεολογίες» τόνισε. «Είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις».

 

 

 

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Κινέζους να επενδύσουν στην Ελλάδα. «Έχουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων σε εξέλιξη» τόνισε. «Αεροδρόμια, τρένα, real estate, τουρισμός, εμπόριο είναι μερικοί από τους τομείς που προσφέρονται για επενδύσεις. Η Ελλάδα πλέον είναι φιλική στις ξένες επενδύσεις».

 

 

 

Αναφέρθηκε στον εφοπλισμό που αποτελεί γέφυρα με την Κίνα καθώς αυτήν τη στιγμή δημιουργούνται σε κινεζικά ναυπηγεία 22 πλοία. Δεσμεύτηκε να ανοίξει ελληνική πλευρά κι άλλα visa center για να διευκολύνει τον τουρισμό, καθώς σήμερα υπάρχει μόνο ένα στο Πεκίνο και δεν καλύπτει ούτε στοιχειώδη αιτήματα.

 

 

 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας. «Είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως κύρια πύλη εσόδου των προϊόντων της στην ΕΕ, κάτι που αποτελεί Νο. 1 αίτημα του Πεκίνου.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ