Σαμαράς:Ανάπτυξη και οικονομία μαζί

Σαμαράς: Ανάπτυξη και οικονομία μαζί

Αποστολή – Σαγκάη: Χριστίνα Κοραή

Το μήνυμα ότι ανάπτυξη και πολιτισμός πάνε μαζί έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο παγκόσμιο πολιτιστικό φόρουμ το οποίο διεξάγεται στην πόλη Χαν Τσόου. Το περιεχόμενο του συνεδρίου είναι μεταξύ άλλων και η προστασία του περιβάλλοντος, η οποια συνδέεται και με την οικονομική ανάπτυξη και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι το τιμώμενο πρόσωπο και ο κυβερνήτης της πόλης αναφέρθηκε στη Σιλά, όπως αποκαλούν την Ελλάδα εδώ στην Κίνα. Οι Κινέζοι δείχνουν μεγάλο σεβασμό στον ελληνικό πολιτισμό γιατί τον θεωρούν ισάξιό τους. “Αυτό το κοινό DNA των δύο λαών αποτελεί την πρώτη βάση για την περαιτέρω οικονομική εμβάθυνση σχέσεων Ελλάδας-Κίνας” δήλωσε ο Α. Σαμαράς.

Το μεσημέρι τοπική ώρα Πεκίνου η πρωθυπουργική αποστολή θα ταξιδέψει στη Σαγκάη, το μεγάλο οικονομικό κέντρο της Κίνας. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Επιχειρηματικό Φόρουμ στο οποίο θα συμμετάσχουν οι περίπου 80 επιχειρηματίες και εφοπλιστές που τον συνοδεύουν μαζί με Κινέζους ομολόγους τους, οι οποίοι ξεπερνούν τους 150. Θα έχει συνάντηση και με τον Νο 4 ισχυρό άνδρα της Κίνας, τον δήμαρχο της Σαγκάη, Γιανγκ Σουνγκ.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ