Για πρώτη φορά η Αρετή Τσοχατζοπούλου στη δίκη

Για πρώτη φορά η Αρετή Τσοχατζοπούλου στη δίκη

 

Mε καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση «μαύρου πολιτικού χρήματος» από εξοπλιστικά προγράμματα.

Στο δικαστήριο είναι παρούσα, για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης, η προσωρινά κρατούμενη κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, αλλά και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η οποία απουσίαζε στις προηγούμενες συνεδριάσεις επικαλούμενη λόγους υγείας.

Οι δυο γυναίκες κρατήθηκαν σε διαφορετικούς χώρους αφού μετήχθησαν στο Εφετείο, καθώς, όπως έχει αναφέρει και στο απολογητικό της υπόμνημα η κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου, οι σχέσεις τους δεν είναι καλές. Έτσι, η κ. Σταμάτη με τον σύζυγο της κρατήθηκαν σε άλλον χώρο μόνοι τους, ενώ η κόρη του πρώην υπουργού στον χώρο που κρατούνται οι υπόλοιποι προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι.

Στο μεταξύ, ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, Νίκος Μαϊτός κατά την πρώτη ημέρα της εξέτασης του ήταν καταπέλτης για τον πρώην υπουργό. Ο κ. Μαϊτός περιέγραψε λεπτομερώς όλες τις «σκιές» γύρω από την αγοραπωλησία του σπιτιού επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου και έκανε λόγο για «μη συνηθισμένες πρακτικές» κατά τη μεταβίβαση του ακινήτου από την εξωχώρια εταιρεία ΝΟΒΙLIS στη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, το ακίνητο αγοράστηκε από την Βίκυ Σταμάτη έναντι ποσού περίπου 1,1 εκατομμυρίων ευρώ το 2010, όταν η αντικειμενική του αξία προσδιοριζόταν στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που χαρακτήρισε «ασύνηθες, αλλά που δεν απαγορεύεται». Επίσης, είπε ότι ποσό 450.000 ευρώ ισοψηφίστηκε με εργασίες που έγιναν, πλην όμως δεν προσκομίστηκε απόδειξη. Το υπόλοιπο ποσό των 650.000 ευρώ κατατέθηκε από το ζεύγος Τσοχατζόπουλου σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο άνοιξε τότε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η εμφανιζόμενη ως ιδιοκτήτρια εταιρεία. 

Την ίδια στιγμή ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιμένει να αρνείται κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή δωροδοκία στην υπόθεση των υποβρυχίων. Ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει την δίκη του «πολιτική» και ζητά επίμονα την κατάθεση των μελών του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου 1998-1999. Παράλληλα ζητά να καταθέσουν και οι πρώην υπουργοί, κ.κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Το δικαστήριο έχει επιφυλαχθεί για το εάν τελικά θα κληθούν να καταθέσουν πολιτικοί και υποστηρίζει ότι αυτό θα κριθεί από την πορεία της διαδικασίας. «Το δικαστήριο δεν μπορεί να αποφανθεί εάν οι συμβάσεις ήταν καλές ή κακές. Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Τέτοιο ζήτημα δωροδοκίας για άλλο μέλος του ΚΥΣΕΑ δεν προέκυψε. Εάν ο κύριος Τσοχατζόπουλος έχει στοιχεία για άλλο πολιτικό πρόσωπο, να τα καταγγείλει» είπε η τακτική εισαγγελέας κ. Γεωργία Αδειλίνη.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ