Νέες κόντρες στην Προανακριτική

Νέες κόντρες στην Προανακριτική 

 

Νέες έντονες αντιπαραθέσεις εκτυλίχθηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ» ανάμεσα στον πρόεδρο Χρήστο Μαρκογιαννάκη και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε χθες έντονο φραστικό επεισόδιο και με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα.

Όλα ξεκίνησαν μετά την παραδοχή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, ότι το διάστημα 8 Ιουλίου και 18 Αυγούστου του 2011, που είχε τις συναντήσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ, είχε ανοίξει ορισμένα αρχεία και τα περισσότερα αφορούσαν πρόσωπα από τη Θεσσαλονίκη.

Οι επίμονες ερωτήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον μάρτυρα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος της αφαίρεσε το λόγο.

Η κα Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη ότι σκόπιμα της αφαίρεσε τον λόγο, σε ένα κρίσιμο στάδιο της ανακριτικής διαδικασίας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει διάβημα διαμαρτυρίας για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε και χθες ανάμεσα στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αφορμή η διαφωνία της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία ήταν υπέρ της άποψης να απαντήσει γραπτώς ο ισραηλινός επιχειρηματίας Σάμπι Μιονί, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που επέμεναν να σταλεί στο Ισραήλ διακομματική αντιπροσωπεία, αίτημα που απορρίφθηκε, ενώ η αντιπολίτευση είχε αποχωρήσει από την ψηφοφορία.

«Μαθήματα από υπερασπιστές βιαστών δεν δέχομαι», φέρεται να είπε κάποια στιγμή ο κ. Ρήγας, σχολιάζοντας τη στάση της κας Κωνσταντόπουλου.

«Ξεχάσατε τη Siemens και γίνατε εξαπτέρυγο του κ. Μαρκογιαννάκη», του αντέτεινε η ίδια.

«Δυστυχώς η γλώσσα σας είναι μεγαλύτερη από το μπόι σας», σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Νέο επεισόδιο Μαρκογιαννάκη – Κωνσταντοπούλου 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ