ΔΗΜΑΡ:Νέο μήνυμα στήριξης στον Ρουπακιώτη

ΔΗΜΑΡ:Νέο μήνυμα στήριξης στον Ρουπακιώτη

 

Με την παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ. Ο υπουργός παρευρέθη, κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη και ενημέρωσε τα ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, για το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, το οποίο έχει καταρτίσει το υπουργείο Δικαιοσύνης και, επί του παρόντος, βρίσκεται σε φάση διαπραγμάτευσης, μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη στήριξή της στο νομοσχέδιο, ζητώντας να επισπευσθεί η κατάθεσή του στη Βουλή και η ψήφισή του, καθώς, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, «πρόκειται για ρυθμίσεις που αφήνουν το αποτύπωμα της ΔΗΜΑΡ» σ’ ένα οξυμένο κοινωνικό ζήτημα. Επιπλέον η προώθηση του νομοσχεδίου κρίνεται επιβεβλημένη, αφού αποτελεί υποχρέωση της χώρας να εναρμονιστεί με τα όσα προβλέπει η σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία.

Ο κ. Ρουπακιώτης ενημέρωσε, επίσης, την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ για τις προβλέψεις της νομοθετικής παρέμβασης για την «εξωδικαστική διαπραγμάτευση», ρύθμιση που θα ωφελήσει χιλιάδες πολίτες.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα της ΔΗΜΑΡ και αποφασίστηκε, στα μέσα Ιουνίου, να πραγματοποιηθούν κομματικές συνδιασκέψεις στην Α’ και Β’ Αθήνας. Το Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τη θέση της ΔΗΜΑΡ.

Την Παρασκευή το βράδυ, η ΔΗΜΑΡ διοργανώνει εκδήλωση για «το που πάει η Ευρώπη;» με κεντρικό ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη και την συμμετοχή των ευρωβουλευτών Μαριέττας Γιαννάκου (ΝΔ), Μαριλένας Κοππά (ΠΑΣΟΚ) και του καθηγητή Γιώργου Παγουλάτου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ