ΒΙΝΤΕΟ-Ο Λοβέρδος για την οικονομία

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Λοβέρδος για την οικονομία

 

«Μέσα σε συνθήκες ύφεσης για έκτο κατά σειρά χρόνο, η μάχη για τη διατήρηση στην οικονομική ζωή των επιχειρήσεων, καθώς και των σχετικών θέσεων εργασίας αποτελεί, οφείλει να αποτελεί, τον πρώτο σκοπό και στόχο της παρούσας τρικομματικής κυβέρνησης» αναφέρει ο Ανδρέας Λοβέρδος σε δήλωσή του σχετικά με τους ποινικούς νόμους για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

«Οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Οικονομικών πρέπει επειγόντως να επανεξετάσουν μια σειρά ισχυόντων ειδικών ποινικών νόμων, που σχετίζονται με την οικονομία και την επιχειρηματικότητα. Η λογική της διαπόμπευσης και της φυλάκισης επιχειρηματιών πρέπει να αντικατασταθεί από την πρακτική της διάσωσης των επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν η ύφεση και η ανεργία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις το δημόσιο παρ’ ότι τελεί απολύτως εν αδίκω, εν τούτοις δεν σταματά να διώκει ποινικά και διοικητικά τις επιχειρήσεις (π.χ. στις περιπτώσεις συμψηφισμού, που ενώ κακώς δεν γίνεται ακόμη κι όταν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, το δημόσιο διώκει τους δανειστές του!).

Αν δεν συνειδητοποιηθεί πως σήμερα άνω του 90 ο/ο των επιχειρήσεων έχουν χρέη πάσης μορφής, τότε δεν είναι δυνατόν να ασκηθεί οικονομική πολιτική. Κι όταν πρόκειται για μέτρα τόνωσης της οικονομίας που δεν προϋποθέτουν οικονομικό κόστος, τότε είναι απορίας άξιο, γιατί η κυβέρνηση δεν σπεύδει να τα εφαρμόσει!

 

Προ ολίγων εβδομάδων επτά Βουλευτές διαφορετικών κομμάτων, καταθέσαμε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, δίχως όμως να πάρουμε απάντηση!» τονίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής και Πρόεδρος του κόμματος «Συμφωνία για την Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος.

 

Δείτε το Βίντεο: 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ