Το ΚΚΕ για την επίθεση στην Τουρκία

Το ΚΚΕ για την επίθεση στην Τουρκία

 

«Η βομβιστική επίθεση στην τουρκική πόλη Ρεϊχανλί στα τουρκοσυριακά σύνορα, με αποτέλεσμα το θάνατο πάνω από 46 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων, είναι ενέργεια που οξύνει πάρα πέρα την ήδη επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τη βομβιστική επίθεση στην περιοχή. 

«Ποιόν ωφελεί αυτή η καταδικαστέα, εγκληματική ενέργεια; Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για κίνηση, που διαμορφώνει κλίμα το οποίο ευνοεί την ιμπεριαλιστική επέμβαση κατά της Συρίας. Σε κάθε περίπτωση καθημερινά επιβεβαιώνεται πως, είτε με τη στήριξη των αντικαθεστωτικών και τον εφοδιασμό τους με σύγχρονο εξοπλισμό, είτε με τους ισχυρισμούς περί χρήσης χημικών από τη συριακή κυβέρνηση, είτε με τη βομβιστική επίθεση, προετοιμάζεται το έδαφος για συνολικότερη επίθεση κατά της Συρίας στην οποία εμπλέκονται ΗΠΑ–ΝΑΤΟ-ΕΕ, από κοινού με την Τουρκία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

Το ΚΚΕ έχει καλέσει τον ελληνικό λαό να καταδικάσει κι αυτή την ιμπεριαλιστική επέμβαση και να απαιτήσει την απεμπλοκή της χώρας μας από αυτούς τους σχεδιασμούς» τονίζει το ΚΚΕ.   

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ