Σκουρλέτης: Υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας

Σκουρλέτης: Υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στον αέρα του Real FM και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών αλλά και για το επικείμενο συνέδριο του κόμματος.

«Μπορείς να κρίνεις νομικά μια εισήγηση ως μια απόφαση; Υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας και ακραίος αυταρχισμός, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζεται», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης για την προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών που αναμένεται να επιβληθεί από την κυβέρνηση, προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι πανελλαδικές εξετάσεις.

«Θα παγώναμε τα μέτρα να γίνουν οι εξετάσεις και μετά θα καλούσαμε σε διάλογο. Θεωρούμε δίκαια τα αιτήματα των καθηγητών», επισήμανε ο Πάνος Σκουρλέτης σε ερώτηση σχετική με το πώς θα χειριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα, αν ήταν κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε και για τα εσωτερικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας αρχικά, σε ερώτηση σχετική με την τοποθέτηση του Π. Λαφαζάνη για την εκλογή του προέδρου του κόμματος.

«Όλοι οι τελευταίοι πρόεδροι του Συνασπισμού, του βασικού κορμού του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν εκλέγει από το συνέδριο και όχι από την κεντρική επιτροπή. Και διαπίστωσα ότι ο Παναγιώτης ο Λαφαζάνης είναι ανοιχτός στο να επαναληφθεί αυτή η διαδικασία».

Όσο για το περιθώριο συνεργασίας με το νέο κόμμα του Αλέκου Αλαβάνου, ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Δεν ήταν ενωτική η πρωτοβουλία του Αλέκου Αλαβάνου. Ο ίδιος με αυτά που έχει πει δημόσια, δεν αφήνει περιθώρια συνεργασίας».

Ο κ. Σκουρλέτης, σχολίασε και την άποψη της Real News, ότι πρέπει να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και γενικότερα, στα οικονομικά των κομμάτων.

«Πιστεύω στην απόλυτη διαφάνεια που πρέπει να υπάρχει στα οικονομικά των κομμάτων. Το θεωρώ επιβεβλημένο. Αυτά τα πράγματα πάνε μαζί. Η διαφάνεια και η κατοχύρωση της οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων», είπε τέλος, ο κ. Σκουρλέτης.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ