Η Έλενα Ράπτη για την σεξουαλική υγεία

Η Έλενα Ράπτη για την σεξουαλική υγεία 

 

Η υπέρμαχος της αγωγής σεξουαλικής υγείας στα σχολεία, αλλά και συντονίστρια της Ευρωπαϊκής εκστρατείας κατά της σεξουαλικής βίας των παιδιών, Έλενα Ράπτη, προωθεί με τη δράση της το έργο της εκστρατείας, με σκοπό την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση.

 

 

 

 Το πρόγραμμα «Χτίζοντας μια Ευρώπη για και με τα παιδιά» έχει σκοπό να προωθήσει τα δικαιώματά τους αφ’ ενός, αφ’ ετέρου να προστατέψει τα παιδιά από τη βία. Πριν μερικά χρόνια το Συμβούλιο της Ευρώπης υιοθέτησε μια εκστρατεία κατά της σεξουαλικής βίας έναντι των παιδιών, με τον τίτλο «One in Five». Η Έλενα Ράπτη συνοντίζει την εκστρατεία αυτή, με δράσεις και ενημερωτικές δραστηριότητες σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, ενώ επικοινωνεί με σθένος την καμπάνια αυτή μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

 

 

Σκοπός της εκστρατείας αυτής, στην οποία συμμετέχει ενεργά η Ε. Ράπτη, είναι να «εφοδιαστούν» τα παιδιά και οι οικογένειές τους με γνώση και ικανότητες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης αλλά και την ευρύτερη ευαισθητοποίησή γύρω από το θέμα. Ένα από τα εργαλεία της εκστρατείας αυτής, όπως δήλωσε και η Ε. Ράπτη, είναι ένα σποτάκι με τον “κανόνα του εσώρουχου”.

 

Δείτε το σποτάκι

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ