Καμίνης: Έτσι μου επιτέθηκε…

Καμίνης: Έτσι μου επιτέθηκε…

Ποινική δίωξη και παραδειγματική τιμωρία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή ζητεί με τη μήνυση που κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με αφορμή το περιστατικό της Μεγάλης Πέμπτης.

Στη μήνυση περιγράφει τις συνθήκες της επίθεσης που δέχθηκε από τον κ. Γερμενή στο Κέντρο Αλληλοβοήθειας του δήμου, αλλά και τον τραυματισμό του 12χρονου κοριτσιού, το οποίο βρισκόταν εκείνη την ώρα στον χώρο για να παραλάβει το πασχαλινό του δώρο.

Στο πλαίσιο της απρόκλητης επίθεσης, όπως τη χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, ο κ. Γερμενής σήκωσε τη γροθιά του και κινήθηκε εναντίον του. Τότε οι άνδρες της φρουράς του μπήκαν μπροστά για να τον προστατεύσουν και το χέρι του βουλευτή χτύπησε το μικρό κορίτσι.

«Τα μέλη της φρουράς μου τον απομόνωσαν σε έναν παρακείμενο χώρο όπου στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν με σκοπό να τον οδηγήσουν εκτός του κτιρίου, ο μηνυόμενος έπιασε τη λαβή του όπλου που έφερε μαζί του αλλά τα μέλη της προσωπικής μου φρουράς τον απέτρεψαν από οποιαδήποτε άλλη κίνηση και τελικά τον οδήγησαν εκτός του κτιρίου», αναφέρει σε σημείο της μήνυσής του ο κ. Καμίνης και προσθέτει: «Κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσής του, όπως μου ανέφεραν τα μέλη της προσωπικής μου φρουράς, τους έλεγε “είμαι βουλευτής, δεν μπορείτε να με συλλάβετε, θα σας κάνω μήνυση”».

Στη μήνυση ζητείται η δίωξη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για άδικες και αξιόποινες πράξεις εξύβρισης, έργω εξύβριση, απρόκλητη επίθεση, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και τυχόν άλλες άδικες και αξιόποινες πράξεις που θα διαπιστωθούν κατά την ανάκριση.

Σε κίνηση αντεπίθεσης προχώρησε η Χρυσή Αυγή, αναφέροντας σε χθεσινή ανακοίνωση πως θα προχωρήσει σε μηνύσεις κατά της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του δημάρχου Αθηναίων και κάθε υπευθύνου. Επέμεινε μάλιστα πως η διανομή τροφίμων μόνον σε Ελληνες, που σχεδίαζε στην Πλατεία Συντάγματος, ήταν «μία απόλυτα νόμιμη συνάθροιση».

 

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ