Δίκη Τσοχατζόπουλου: Ένσταση για τη δωροδοκία

Δίκη Τσοχατζόπουλου: Ένσταση για τη δωροδοκία

 

Απερρίφθη η ένσταση που άσκησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου με την οποία ζητούσαν να μην παραστεί το δημόσιο ως πολιτικώς ενάγων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου η παράσταση πολιτικής αγωγής του δημοσίου είναι παραδεκτή και νόμιμη, καθώς το ελληνικό δημόσιο είναι παθών και οι κατηγορούμενοι μείωσαν το κύρος και την αξιοπιστία του με την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα εντός και εκτός της χώρας, εμφανίζοντάς το να μην μπορεί να διασφαλίσει την νομιμότητα των συναλλαγών.

Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού άσκησε επίσης ένσταση υποστηρίζοντας ότι το βασικό αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί άρα, σύμφωνα με τους συνηγόρους του,  ο κ.Τσοχατζόπουλος δεν μπορεί να διώκεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Επιπλέον, έθεσαν θέμα ακυρότητας της ποινικής δίωξης και της κλήσης του πρώην υπουργού στο δικαστήριο.

Τέλος, επανέλαβαν το αίτημά τους να κληθούν να καταθέσουν τα μέλη ΚΥΣΕΑ πριν τους υπόλοιπους μάρτυρες, αίτημα με το οποίο συμφώνησε και η πλευρά της Βίκυς Σταμάτη.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Άκης γύρισε την πλάτη στον Ζήγρα

Η πρώτη απόφαση στη δίκη του Άκη

ΦΩΤΟ-Καρέ καρέ η μεταγωγή της Βίκυς Σταμάτη

ΤΩΡΑ-Στο Εφετείο ο Άκης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ