Πρόταση για τα οικονομικά των κομμάτων ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ

Πρόταση για τα οικονομικά των κομμάτων ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ

 

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Ολοκληρωμένη πρόταση για τα οικονομικά των κομμάτων καταθέτει τις επόμενες μέρες το ΠΑΣΟΚ, εν μέσω της «σύγκρουσης κορυφής» που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του κόμματος, η έρευνα για τα δικά του οικονομικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση θα στηρίζεται στην απόλυτη διαφάνεια ως προς την χρηματοδότηση των κομμάτων στην χώρα, διασφαλίζοντας τις απαραίτητες εγγυήσεις, καθώς και στη βάση της διεθνούς εμπειρίας. Η Ιπποκράτους, δε, θα πιέσει στην κατεύθυνση της αποδοχής της, δεδομένου ότι τα περισσότερα κόμματα και δη αυτά που πρωτοστάτησαν στην πολιτική σκηνή του τόπου από την μεταπολίτευση, είναι υπερχρεωμένα.

Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο, που όλες τις προηγούμενες ημέρες το ΠΑΣΟΚ (ευρισκόμενο ήδη στο μάτι του κυκλώνα) καλούσε και τα άλλα κόμματα να προβούν σε ανάλογες έρευνες με εκείνο. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους δε, στελέχη του κόμματος δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν πως το ΠΑΣΟΚ μόνο του κίνησε τη διαδικασία ελέγχου των οικονομικών του και μάλιστα από πέντε ανεξάρτητες ιδιωτικές εταιρίες, στο όνομα της διαφάνειας.

Ενδεικτικά είναι όσα είπε χθες ο υπεύθυνος του Τομέα Επικοινωνίας του κόμματος Δημήτρης Καρύδης. «Αυτό που για εμάς έχει ιδιαίτερη αξία και δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ, αφορά και τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, είναι ότι δυστυχώς το πολιτικό σύστημα πορεύτηκε με ασυλλόγιστο τρόπο ή το κομματικό σύστημα, και έχει φτάσει να έχει δημιουργήσει χρέη μέσα από τη λειτουργία του, τα οποία είναι δυσθεώρητα», είπε μεταξύ άλλων, τονίζοντας πάντως ειδικά για το ΠΑΣΟΚ ότι «πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη μας, γιατί ο καθένας πρέπει να το κάνει για το κόμμα του».

Αναφερόμενος στην απόφαση της ηγεσίας του κόμματός του, έκανε λόγο για «πλήρη διαφάνεια», προκειμένου να δουν τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια, να συζητηθούν στα καταστατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ και τελικά «να μην ξανασυμβούν ποτέ». Προανήγγειλε δε και εκείνος με τη σειρά του το πλαίσιο προτάσεων εκ μέρους της Ιπποκράτους, που στόχο θα έχει να «διορθώσει» αυτή την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, πάντως, δική του πρόταση για τα οικονομικά των κομμάτων, αναμένεται να καταθέσει ενόψει και του συνεδρίου της ΝΔ στα τέλη Ιουνίου, και ο πρόεδρός της και πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ