Καμίνης: Θα κάνω μήνυση

Καμίνης: Θα κάνω μήνυση

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μίλησε στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» για τα σημερινά επεισόδια με τη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «θα τους κάνω μήνυση, δεν υπάρχει θέμα».

Αναλυτικά:

«Ήμουν στον κόμβο αλληλεγγύης, στο παλιό φρουραρχείο απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης και μοιράζαμε λαμπάδες και παιχνίδια στα παιδάκια που είχαν έρθει εκεί. Ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά μου και πήγε να με γρονθοκοπήσει ένας κύριος, που μου είπαν ότι είναι ο κ. Γερμενής, βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Εξουδετερώθηκε. Έφαγε μια ξυστή ένα κοριτσάκι που ήταν δίπλα μου. Αυτό έγινε και είναι πολύ λυπηρό. Βουλευτής να προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες».

– Θα σας ρωτήσω ευθέως γιατί αυτή είναι η ερώτηση που επικρατεί αυτή την στιγμή…

Γ. Καμίνης: «Θα τους κάνω μήνυση, δεν υπάρχει θέμα. Αν σκοπεύετε να με ρωτήσετε αυτό, η απάντηση είναι ναι. Πρέπει να αρθεί η ασυλία του κυρίου αυτού και να προσαχθεί σε δίκη. Αυτοί μόνο έτσι καταλαβαίνουν. Αντιλαμβάνονται την λογική της ωμής βίας. Ακριβώς επειδή δεν τους πέρασε η επίδειξη τσαμπουκά στην πλατεία Συντάγματος, ακριβώς γι’ αυτό έχουν γίνει έξαλλοι. Γιατί είναι η μόνη γλώσσα που ξέρουν να μιλάνε».

– Και κρύβονται πίσω από την μεγαλοθυμία της δημοκρατίας…

Γ. Καμίνης: «Η λογική του τσαμπουκά στην δημοκρατικά συντεταγμένη πολιτεία δεν θα περάσει. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλα χτες και σήμερα με την απαγόρευση του συσσιτίου στην πλατεία Συντάγματος. Κατά τα λοιπά, να θυμίσω ότι σε ανύποπτο χρόνο είχα πει ότι δεν πρόκειται να παραχωρηθεί από τον δήμο η πλατεία Συντάγματος για διανομή αγαθών. Είτε συσσίτια είτε παρόμοιες εκδηλώσεις. Το πολιτικό μήνυμα που εκπέμπουμε είναι ότι δεν  θα περάσει η λογική του τσαμπουκά σε αυτήν την πόλη».

– Η οδός Δεληγιάννη όπου που έχουν μεταφέρει τώρα την διαδικασία, παραχωρήθηκε;

Γ. Καμίνης: «Όχι. Εκεί είναι τα γραφεία τους. Στα γραφεία τους μπορούν να το κάνουν και πολύ καλά κάνουν και το κάνουν. Έτσι μπράβο. Συμμορφώθηκαν με την δημοκρατική νομιμότητα. Αυτό είναι μεγάλη νίκη».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ