Δικογραφία για το συσσίτιο

Δικογραφία για το συσσίτιο

 

Δικογραφία σχηματίζεται από την αστυνομία για το επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τους βουλευτές Ηλ. Κασιδιάρη, Γ. Λαγό και Ηλ. Παναγιώταρο, για να μοιράσουν τρόφιμα.

Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν ακινητοποιήσει το φορτηγό με τρόφιμα και εμπόδισαν τα μέλη του κόμματος να υλοποιήσουν το μοίρασμα τροφίμων, για το Πάσχα.

Η δικογραφία αφορά, σε προπηλακισμούς εξύβριση και άλλα αδικήματα, από πλευράς των μελών της Χρυσής Αυγής, όταν επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις λόγω το ότι δεν υπήρχε άδεια από τον δήμο Αθηναίων, για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία η ένταση δημιουργήθηκε όταν οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν φορτηγό με τρόφιμα να προσεγγίσει την πλατεία, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να τους απομακρύνουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

«Νίκη των δημοκρατικών θεσμών, νίκη της δημοκρατίας και της δημοκρατικά εκλεγμένης δημοτικής αρχής, αλλά και της Πολιτείας», χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τη ματαίωση του «συσσιτίου μίσους», που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει σήμερα το πρωί η Χρυσή Αυγή, στην Πλατεία Συντάγματος.

Ο κ. Καμίνης με δηλώσεις του επισήμανε την απόφαση του δήμου, με την οποία η Πλατεία Συντάγματος δεν θα χρησιμοποιείται για διανομή αγαθών από οποιονδήποτε προς οποιονδήποτε, ενώ πρόσθεσε ότι «η Χρυσή Αυγή δεν ζήτησε άδεια, εμείς είπαμε ότι δεν θα το επιτρέψουμε και έτσι δεν έγινε η διανομή. Η λογική του τσαμπουκά δεν περνάει».

Επίσης, ανέφερε ότι ο δήμος Αθηναίων διανέμει καθημερινά 9.000 γεύματα, από τα οποία τα 1.000 είναι σε σχολεία και τόνισε ότι «εμείς δεν το διατυμπανίζουμε, δεν κάνουμε σόου σε πλατείες».

Παράλληλα ο κ. Καμίνης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία με την ΕΛΑΣ, χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία του δήμου μαζί της «πολύ καλή» και την αντίδρασή της «άμεση, που απέτρεψε αυτό που επρόκειτο να συμβεί».

Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή, με ανακοίνωσή της, χαρακτήρισε «παράνομη την απαγόρευση της διανομής τροφίμων».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ