Αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης

Αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης

 

Την αντίθεσή της στην πώληση της Εταιρείας Ύδρευσης (ΕΥΑΘ), του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) εκφράζει η Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ.

«Θέλουμε να εκφράσουμε τη διαφωνία μας στην πώληση των κερδοφόρων, δημόσιων εταιρειών. Δεν πρέπει κάτω από το άγχος της πίεσης των δανειστών να πωληθούν χρήσιμοι φορείς, μόνο για εισπρακτικούς, δημοσιονομικούς λόγους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι φορείς αυτοί πρέπει να μείνουν με το ίδιο καθεστώς λειτουργίας», τονίζει σε ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση, για την ΕΥΑΘ, η δημιουργία ενός ιδιωτικού μονοπωλίου στη θέση ενός κρατικού μονοπωλίου δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση».

«Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης πρέπει να παραμείνει, ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς υπό δημόσιο έλεγχο, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους με βάση την κερδοφορία του, αλλά και για εθνικούς λόγους, δίνοντας βαρύτητα παράλληλα στην αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών του δυνατοτήτων. Πρέπει η όποια διαδικασία να αφορά μακροχρόνια παραχώρηση – αξιοποίηση χώρων και να μην αγγίζει την μετοχική σύνθεση του ΟΛΘ. Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης αποτελεί βασικό πυλώνα του αγροτοδιατροφικού τομέα της χώρας μας και η διασφάλιση της συνέχειας της παραγωγικής δραστηριότητας πρέπει να είναι στις προτεραιότητές», αναφέρει η ανακοίνωση. 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ