Μαρκόπουλος: Σωστή η διευθέτηση των δανείων

Μαρκόπουλος: Σωστή η διευθέτηση των δανείων

«Οι διατάξεις για τις 48 δόσεις ρύθμισης των δανείων των νοικοκυριών είναι στον σωστό δρόμο» τόνισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος.

«Πρέπει να μείνουμε όρθιοι, σήμερα, που η Ελλάδα αποκτά και εκμεταλλεύεται τον γεωστρατηγικό της ρόλο», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως επείγουσα υποχρέωση της κυβέρνησης είναι η επίλυση του μείζονος ζητήματος της υπερχρεωμένης ελληνικής οικογένειας και η αναδιοργάνωση του αργοκίνητου και αντιπαραγωγικού κράτους. Επί πλέον καυτηρίασε τον τρόπο λειτουργίας του ΣΔΟΕ με απουσία ελέγχων στα μεγάλα εισοδήματα και αδυναμία στην είσπραξη των εσόδων λόγω της ουσιαστικής στάσης πληρωμών από τους πολίτες.

Αναφερόμενος στην νομοθετική διαδικασία, μίλησε για «κακή νομοθέτηση» και «ανάγκη απλοποίησης του Συντάγματος» ενώ υπογράμμισε πως αποτελεί υποβάθμιση του Κοινοβουλίου η συνεχής ενασχόληση με συντεχνιακά ζητήματα. Θέματα τα οποία, ούτως ή άλλως πρέπει να αποσυρθούν, όπως εκείνα που αφορούν αρτοποιούς, λογιστές και εμπόρους των λαϊκών αγορών, είναι σκόπιμο να διευθετούνται με Υπουργικές Αποφάσεις. Δεν είναι για την ολομέλεια της Βουλής.

Σε ότι αφορά την λειτουργία της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ζήτησε» από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην «πολεμάει την Ευρώπη» και να σταματήσει να βάζει «νερό στο μύλο» ενός αέναου λαϊκισμού, διότι αν έλθει στην εξουσία θα κινηθεί στο ίδιο «μήκος κύματος» με την παρούσα κυβέρνηση, εκ των πραγμάτων, διότι οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΒΙΝΤΕΟ-Μαρκόπουλος:”Ναι” στο πολυνομοσχέδιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ