Επικοινωνία Σαμαρά με τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό

Επικοινωνία Σαμαρά με τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό

 

Την ανησυχία του για τα προβλήματα που ανέκυψαν πρόσφατα στη διέλευση των φορτηγών διαμέσου της συνοριακής διόδου Ζλάτογκραντ – Θέρμες Ξάνθης εξέφρασε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μαρίν Ράικοφ στον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε, ύστερα από πρωτοβουλία του Ράικοφ, τέσσερις μέρες μετά το μπλόκο που έστησαν την περασμένη Δευτέρα, για λίγες ώρες, Βούλγαροι έμποροι και μεταφορείς σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στον περιορισμό που επιβλήθηκε στη διέλευση οχημάτων μέσω της διόδου στο Ζλάτογκραντ (οχήματα το βάρος των οποίων δεν θα υπερβαίνει τους δύο τόνους).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης, ο κ. Ράικοφ εξέφρασε την ανησυχία του “για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό, ύστερα από την ομαλή και ανεμπόδιστη λειτουργία του συνοριακού σταθμού ελέγχου μετά τα εγκαίνια του, πριν από τρία χρόνια” όπως τονίζεται.

“Ελπίζω ότι θα ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα για τη διευκόλυνση της ομαλής κυκλοφορίας όπως και για την αύξηση του (επιτρεπτού ορίου) βάρους των μεταφορικών μέσων, ιδιαίτερα δε τις παραμονές των εορτών του Πάσχα, οπότε και αναμένεται αύξηση της τουριστικής ροής” φέρεται να είπε ο κ. Ράικοφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι ο κ. Σαμαράς “ανέλαβε τη δέσμευση να μελετήσει το πρόβλημα ώστε να βρεθεί λύση το ταχύτερο δυνατόν”.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν επίσης την εξέλιξη των εργασιών κατασκευής της οδικής υποδομής της μελλοντικής διόδου Κίρτζαλι – Κομοτηνή.

 “Ο Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Βούλγαρο ομόλογό του, ότι ο δρόμος από τη συνοριακή δίοδο μέχρι την Κομοτηνή θα είναι έτοιμος εντός των ερχόμενων τριών μηνών” καταλήγει η ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ