ΦΩΤΟ-Η συνάντηση Τσίπρα-Σεγούρο

ΦΩΤΟ-Η συνάντηση Τσίπρα-Σεγούρο

 

Την ανάγκη σύμπηξης ενιαίου μετώπου από τις πολιτικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού νότου απέναντι στην αδιέξοδη -όπως τη χαρακτήρισε- πολιτική των Μνημονίων, επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας, Αντόνιο Ζοζέ Σεγούρο, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λισσαβόνα.

 

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κοινή διαπίστωση των περισσότερων δυνάμεων στον ευρωπαϊκό νότο είναι πλέον ότι το Μνημόνιο είναι αδιέξοδο και ότι με αυτή την πολιτική οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου δεν μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση.

«Παρά τις επιμέρους διαφορές μας συμφωνήσαμε ότι πρέπει να έχουμε ένα ανοικτό διάλογο», είπε, τονίζοντας ότι η συνεργασία των χωρών του νότου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής τους δύναμης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αλλιώς είναι όταν μια χώρα είναι αντιμέτωπη σε 17 και αλλιώς όταν πολλές χώρες μαζί, ιδιαίτερα οι χώρες του Νότου, ενώσουν τις δυνάμεις τους διεκδικώντας έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια», σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και κλείνοντας υπογράμμισε:

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι ο διχασμός ανάμεσα στο Βορρά και στο Νότο, δεν είναι η γερμανική Ευρώπη των πλεονασμάτων του Βορρά και της κοινωνικής διάλυσης στο Νότο. Το μέλλον της Ευρώπης είναι η αλληλεγγύη και πρέπει οι λαοί αυτό να το διεκδικήσουν».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ