ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Να εξαιρεθεί το φιλοναζιστικό κόμμα

Tώρα-Τσίπρας: Να εξαιρεθεί το φιλοναζιστικό κόμμ

Με τη θέση ότι η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων πρέπει να οργανωθεί προεχόντως σε πολιτικό επίπεδο και να οργανωθεί και η νομική της υποστήριξη, προσήλθε στη Βουλή ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επερώτησης, που με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη συγκρότηση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής η οποία θα μελετήσει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Όπως τόνισε, το μόνο κόμμα που πρέπει να εξαιρεθεί από τη διακομματική αυτή επιτροπή είναι, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, το «φιλοναζιστικό κόμμα, οι βουλευτές του οποίου σήμερα απουσιάζουν από τη συζήτηση στη Βουλή».

«Θέλω να εξάρω την άριστη δουλειά που έκανε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τη συλλογή των εγγράφων και των αρχείων για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Από εδώ και πέρα χρειάζονται πολιτικοί χειρισμοί και προφανώς το εθνικό θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν μπορεί να είναι ένα θέμα που αφορά μόνο τους αξιόλογους, κατά άλλα, λειτουργούς του Δημοσίου», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, για τον ρόλο που έχει προσδώσει η κυβέρνηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να θέσει σε γνώση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων τα έγγραφα που συγκεντρώθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και χαρακτηρίζονται απόρρητα.

Δείτε τα βίντεο με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ