Τηλεφωνική επικοινωνία Ιερώνυμου-Σαμαρά

Τηλεφωνική επικοινωνία Ιερώνυμου-Σαμαρά

Κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ξεπεραστεί άμεσα η δοκιμασία του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου ζήτησε από τον Πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο πως ήδη έχουν τεθεί σε κινητοποίηση όλοι οι μηχανισμοί του υπουργείου Εξωτερικών, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, ώστε το ταχύτερο δυνατόν η υπόθεση να έχει αίσια έκβαση.

Ο κ. Ιερώνυμος είχε ακόμη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ενώ εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς το Πατριαρχείο Αντιοχείας και προσωπικά προς τον Πατριάρχη Ιωάννη για τις δραματικές εξελίξεις που σχετίζονται με την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου, ο οποίος είναι αδελφός του Πατριάρχη Αντιοχείας.

«Εύχομαι και προσεύχομαι αυτή η δραματική περιπέτεια, με τη βοήθεια του Θεού, να τελειώσει σύντομα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρόκειται για κληρικό που με την παρουσία και το έργο του τιμά την Εκκλησία. Και ας γνωρίζουν όλοι ότι οι διάκονοι της Εκκλησίας λειτουργούν πάντα ως πρεσβευτές και αγγελιοφόροι της ειρήνης, ιδιαίτερα στις εύφλεκτες ζώνες του πλανήτη μας, και ως τέτοιοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από όλους», επισημαίνει ο Ιερώνυμος.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ