ΠΑΣΟΚ:Nα τεθεί τώρα το θέμα του ΦΠΑ

ΠΑΣΟΚ:Nα τεθεί τώρα το θέμα του ΦΠΑ

 

Νέες τριβές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων προκαλεί το πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζεται να κατατεθεί ια την ψήφιση προαπαιτούμενων ενεργειών για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων της δανειακής σύμβασης.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ενημέρωσε τις αντιπροσωπείες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τις βασικές διατάξεις του Νομοσχεδίου αρμοδιότητας και των Υπουργείων Ανάπτυξης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας, Περιβάλλοντος και  επικρατείας χωρίς όμως, όπως επισημαίνουν κύκλοι της Ιπποκράτους, να παραδώσει  συγκεκριμένες  διατυπώσεις των άρθρων. Διευκρίνισαν, λένε στο ΠΑΣΟΚ, ότι θα περιληφθούν όλα τα “προαπαιτούμενα” και επιπλέον μόνο η απαλλαγή των νέων άνω των 18 ετών (που είναι προστατευόμενα μέλη οικογενειών) από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συζήτηση που επακολούθησε η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ (Φ. Σαχινίδης, Π. Κουκουλόπουλος, Γ. Κουτρουμάνης και Χ. Πρωτόπαπας) πρότεινε κατόπιν εντολής του Ευάγγελου Βενιζέλου, να συμπεριληφθεί σε αυτό το Νομοσχέδιο άρθρο για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% σε 13%. Στην Ιπποκράτους θεωρούν εφικτή την συνεννόηση με την τρόικα εφόσον δικό της κριτήριο είναι το συνολικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα και εφόσον ήδη έχει συνυπολογισθεί σε μεγάλο βαθμό η απώλεια εσόδων ΦΠΑ.

Επίσης, ζήτησαν να προχωρήσει η συζήτηση για την μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα ώστε να έχουμε θετική κατάληξη πριν την έλευση της τρόικας .

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να συμπεριληφθούν διατάξεις που θα προωθούν την εφαρμογή της πρότασης του κόμματος (που κατέστη και απόφαση των πολιτικών αρχηγών) για το άμεσο πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας, καθώς και να περιληφθεί διάταξη για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων.

Τέλος, ζήτησαν να βελτιωθούν οι διατάξεις που αφορούν τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να καταστούν αυτές λειτουργικές και να φέρουν θετικά αποτελέσματα στα έσοδα.

Συγκεκριμένα προτάθηκε να ισχύσουν οι ρυθμίσεις και για τις οφειλές του 2013, όπως και να μπορούν να τις αξιοποιήσουν οφειλέτες που έχουν ενταχθεί σε παλαιότερες δυσμενέστερες ρυθμίσεις.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ