Παρέμβαση της Ντόρας για την Τουρκία

Παρέμβαση της Ντόρας για την Τουρκία

 

Σε θέματα, όπως το casus belli κατά της Ελλάδος και η κατοχή του 40% της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό, η Τουρκία έχει σημειώσει ελάχιστη πρόοδο, επεσήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Με παρέμβαση της, στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την Τουρκία, η επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Ντόρα Μπαγκογιάννη, υποστήριξε ότι «είναι μεικτή η εντύπωσή της για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Τουρκία», εκτιμώντας ότι «από τη μία πλευρά υπάρχει ένα “κύμα” θετικών μεταρρυθμίσεων, όπως είναι ο ρόλος του στρατού, η υπεροχή της πολιτικής έναντι της στρατιωτικής εξουσίας και η πρόοδος ως προς τους Κούρδους».

Υπάρχουν, όμως, τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, θέματα που είναι ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα και ανήκουν συγχρόνως στις θεμελιώδεις αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης, στα οποία δεν έχει σημειωθεί παρά ελάχιστη πρόοδος, και στην Έκθεση δεν αναφέρονται παρά μόνο λίγα απ’ αυτά, τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ανάμεσα τους, υποστήριξε, είναι η διατήρηση του casus belli κατά της Ελλάδος, καθώς και η συνεχιζόμενη κατοχή του 40% περίπου του κυπριακού εδάφους από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής, τη στιγμή που η Τουρκία διαπραγματεύεται να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ.

Καταλήγοντας, η κ. Μπακογιάννη τόνισε: «η Ελλάδα υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Τουρκίας, γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να λύσει το υφιστάμενο πρόβλημα, ώστε γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ. Συγχαίρω την Τουρκία για τις μεταρρυθμίσεις και ενθαρρύνω την τουρκική κυβέρνηση να συνεχίσει. Αν μπορέσει να αντιμετωπίσει το κουρδικό πρόβλημα, κάτι που ελπίζω να γίνει, πιστεύω ότι, με τη βοήθεια και της Ελλάδας, θα μπορέσει να επιλύσει και το κυπριακό».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ