• Άκης:"Είμαι καλά. Εσείς;"

  8:58 πμ, Δευτέρα 22 Απρ 2013 8:58 πμ, Δευτέρα 22 Απρ 2013

  Άκης:"Είμαι καλά. Εσείς;"

  Με αυτά τα λόγια απάντησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, κατά την μεταφορά του στην αίθουσα του Δικαστηρίου, λίγο πριν την έναρξη της πολύκροτης δίκης για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

  Η μεταφορά από τον Κορυδαλλό έγινε με τρεις κλούβες, καθώς θυμίζουμε ότι εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο εδώλιο κάθονται σήμερα 18 συγκατηγορούμενοί του.

  Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν, βάσει του βουλεύματος (υπ' αρ. 545/2013) που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών για τη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, τόσο ο πρώην υπουργός όσο και η νυν σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο αδελφός της Β. Σταμάτη, Παναγιώτης, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών και «δεξί χέρι» του 'Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος, η δικηγόρος Ταλίτα Τσεκούρα, ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Οράτιος Μελάς, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης.

  Επίσης, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Σπυρίδων Χατζηνικολάου, Γιώργος Κωνσταντάτος, Φωτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς.

  Άκης: Θα δώσω μάχη μέχρι τέλους

  "Θα δώσω μάχη μέχρι τέλους" ήταν η μοναδική φράση που εκτόμισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μπαίνοντας στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπως μετέδωσε ο Antenna.

  Κρατούσε το χέρι της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη και προσπαθούσε να την εμψυχώσει. Η ίδια έδειχνε σοκαρισμένη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Antenna.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Διεκόπη η δίκη για μία ώρα

  Ως μάρτυρες υπεράσπισής του, πρότεινε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και μέλη του ΚΥΣΕΑ των επίμαχων περιόδων, καθώς και τρεις πρώην αρχηγούς ΓΕΕΘΑ.

  Ο πρόεδρος Χρ. Κατσιάνης εκφώνησε τα ονόματα των Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου, Βάσως Παπανδρέου, Κ. Λαλιώτη, Ευ. Βενιζέλου, Γ. Παπαντωνίου, Θ. Πάγκαλου, Αλ. Παπαδόπουλου, Γ. Ρωμαίου, Αθ. Τζογάνη, Μαν. Παραγιουδάκη και Ν. Κρυονερίτη, ως προτεινόμενους μάρτυρες από τον βασικό κατηγορούμενο, πρώην υπουργό.

  Όλοι οι μάρτυρες ήταν απόντες. Το δικαστήριο έχει διακόψει τη διαδικασία για περίπου μία ώρα, ενώ ο πρόεδρος ενημέρωσε όλους τους παρόντες μάρτυρες των κατηγορουμένων να αποχωρήσουν, καθώς η σημερινή ημέρα θα αναλωθεί σε διαδικαστικά ζητήματα.

  Όπως ενημέρωσε ο κ. Κατσιάνης αυτήν την εβδομάδα δεν θα υπάρξει άλλη συνεδρίαση.

  Άρχισε η δίκη του Άκη

  Οι δικαστές ανέβηκαν στην έδρα και η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου άρχισε να γράφει ιστορία. Οπως μετέδωσε πριν από λίγο το Mega, ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η Βίκυ Σταμάτη μπήκαν στην αίθουσα πιασμένοι χέρι-χέρι, με την κ. Σταμάτη να βρίσκεται σε κατάσταση αμηχανίας, σε αντίθεση με τον πρώην υπουργό ο οποίος λέγεται ότι είναι πιο χαλαρός. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Με πέντε απουσίες η δίκη του Άκη

  Κατά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων από τον πρόεδρο Χρήστο Κατσιάνη στην δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου απουσίαζαν η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, η πρώην σύζυγός του, Γκούντρουν, ο επιχειρηματίας που εμπλέκεται στην υπεράκτια εταιρεία Morelia, Οράτιος Μελάς, ο εμπλεκόμενος στην υπεράκτια Nobilis, Νίκος Γεωργουλάκης, και ο φερόμενος ως εκπρόσωπος της Torcaso, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Ο Ζήσης Βρύζας μάρτυρας στη δίκη του Άκη

  Ανάμεσα στους μάρτυρες υπεράσπισης που κάλεσε ο Γιώργος Σαχπατζίδης, κατηγορούμενος στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, είναι ο Ζήσης Βρύζας, πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

  Οι μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων αναμένεται να φτάσουν τους 70, ενώ του κατηγορητηρίου τους 18.

  Ο Γιώργος Σαχπατζίδης είναι επιχειρηματίας, εκδότης και ποδοσφαιρικός παράγοντας του ΠΑΟΚ. Κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από την offshore εταιρεία η οποία μεταβίβασε το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Με τον Γιώργο Σαχπατζίδη, ο Άκης Τσοχατζόπουλoς συνδέονταν επιχειρηματικά και πολιτικά επί πολλά χρόνια.

  Δείτε τα βίντεο

  ΒΙΝΤΕΟ-Η καταβεβλημένη Βίκυ Σταμάτη

  Φανερά καταβεβλημένη ήταν η Βίκυ Σταμάτη, όπως φάνηκε κατά την μεταφορά της με την κλούβα της Αστυνομίας.

  Η κ. Σταμάτη κάθεται στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας την κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μαζί με τον σύζυγό της Άκη Τζοχατσόπουλο, την κόρη του και άλλα 16 άτομα.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα