Συνάντηση αρχηγών θέλει ο Βενιζέλος

Συνάντηση αρχηγών θέλει ο Βενιζέλος

 

Ενημέρωση για το νομοσχέδιο “σκούπα” το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα προαπαιτούμενα  που έχει υποχρέωση να εφαρμόσει η Ελληνική κυβέρνησηγια την εκταμίευση των  επόμενων δόσεων, ζητά το ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει μιλήσει ήδη με τον Γιάννη Στουρνάρα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει συνάντηση των τριών αρχηγών πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Όπως επισημαίνουν κύκλοι της Ιπποκράτους, η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει αμέσως τα κόμματα για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που είναι γνωστό στο γενικό του πλαίσιο, αλλά οι λεπτομέρειες έχουν καθοριστική σημασία.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι είναι αναγκαίο στο νομοσχέδιο να περιληφθούν και μέτρα ανάσχεσης της ανεργίας -υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση του ΠΑΣΟΚ- και μέτρα προστασίας ευπαθών ομάδων.

Στην διαμόρφωση του νομοσχεδίου, το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι μπορεί και πρέπει να αντιμετωπισθούν -σε συνεννόηση με την τρόικα- μια σειρά από κρίσιμα σημεία σχετικά με τις ρυθμίσεις των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε οι σχετικές διατάξεις να είναι λειτουργικές και να γίνουν δεκτές από την αγορά και την κοινωνία ως θετικές.

Το νομοσχέδιο, επισημαίνουν στην Ιπποκράτους, είναι η αφετηρία για μια συνολική κοινοβουλευτική συζήτηση για την πορεία της χώρας, την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, την Κύπρο κλπ, που το ΠΑΣΟΚ τη θεωρούσε αναγκαία, ει δυνατόν πριν το Πάσχα, όπως και θα γίνει.

 

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ εκφράζει για ακόμα μία φορά τη δυσαρέσκειά του αναφορικά με την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για σύσταση θέσεων αναπληρωτών υπουργών.

“Τυχόν εστίαση της δημόσιας συζήτησης στην απόφαση του πρωθυπουργού για τη σύσταση νέων θέσεων αναπληρωτών υπουργών -ερήμην του ΠΑΣΟΚ- τείνει να ευτελίσει την ανάγκη για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, ώστε αυτή να περιλάβει το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα υπηρετηθεί από το ανανεωμένο κυβερνητικό σχήμα” τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι της Ιπποκράτους.

Το κυβερνητικό σχήμα, λένε, δεν πρέπει να «βολεύει» στελέχη, αλλά να είναι λιτό, λειτουργικό και αποτελεσματικό στον μέγιστο βαθμό.

Επίσης, στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν θετική την επίσκεψη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στις Βρυξέλλες.

Η επίσκεψη του Φώτη Κουβέλη εκτιμάται στην Ιπποκράτους ότι θα συμβάλλει στην κατανόηση της ανάγκης να γίνουν ευρύτερα δεκτές οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τον ρόλο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας (πολιτικός ευρωπαϊκός Νότος) και τις προοπτικές της ελληνικής κεντροαριστεράς.

 

Τέλος, στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι είναι ιστορικό λάθος οποιαδήποτε αναδρομική ανοχή ή επιείκεια προς τη δικτατορία και ανόητη, προκλητική και ανίερη οποιαδήποτε σύγκριση της σημερινής οικονομικής κρίσης με το δικτατορικό καθεστώς. Συμβάλλει, όπως υπογραμμίζουν, στον εκφασισμό τη κοινωνίας όποιος ανοίγει ανιστόρητες συζητήσεις με δημαγωγικό και υπεραπλουστευτικό τρόπο.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ