Στουρνάρας:Προαγωγές στο δημόσιο εκτός επετηρίδας

Στουρνάρας:Προαγωγές στο δημόσιο εκτός επετηρίδας

 

Μετά τις απολύσεις, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σπάσει άλλο ένα ταμπού στη Δημόσια Διοίκηση, αυτό της επετηρίδας και της «αρχαιότητας».

Όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή” ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης του Δημοσίου, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ρύθμιση που θα περιορίζει τη σημασία των ετών προϋπηρεσίας στην προαγωγή των δημοσίων υπαλλήλων. Στόχος είναι να προωθηθούν σε θέσεις ευθύνης νεότεροι, αλλά με υψηλά προσόντα, υπάλληλοι.

«Θεωρώ ότι έχει κλείσει το θέμα των υποχρεωτικών αποχωρήσεων, τώρα μένει η υλοποίηση. Η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου δεν συνεπάγεται νέες αποχωρήσεις, αλλά μια διαρκή διαδικασία βελτίωσης» δηλώνει χαρακτηριστικά, για τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, ο κ. Στουρνάρας.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει ότι στον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα και στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού των φορολογικών βαρών, θα τεθεί, εκτός από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, ο κ. Στουρνάρας λέει ότι δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες για τον κίνδυνο αφελληνισμού τους, ενώ για την Εθνική και την Eurobank σημειώνει ότι οι επόμενες κινήσεις θα εξαρτηθούν από το εάν θα καλύψουν το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην ανακεφαλαιοποίηση.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ