Ψάχνουν “ευνοϊκή” ρύθμιση του Παπακωνσταντίνου

Ψάχνουν “ευνοϊκή” ρύθμιση του Παπακωνσταντίνου

 

Στοιχεία από την Τράπεζα Ελλάδος αναφορικά με το ποια πρόσωπα από τη λίστα «Λαγκάρντ» έκαναν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης για επαναπατρισμό κεφαλαίων το επίμαχο διάστημα που ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου την είχε στα χέρια του, θα ζητήσει η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση.

Αυτό αποφάσισαν τα μέλη της Επιτροπής και για το σκοπό αυτό θα ζητήσουν από το ΣΔΟΕ να απευθυνθεί άμεσα στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως τόνιζαν μέλη της Προανακριτικής, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τον Απρίλιο του 2010, ως υπουργός Οικονομικών, είχε κάνει τη πρώτη ευνοϊκή ρύθμιση, που έδινε τη δυνατότητα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που φορολογούνται στην Ελλάδα να μπορούν μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 να μεταφέρουν κεφάλαια σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα.

Επεσήμαναν ακόμα ότι τον Οκτώβριο του 2010 και ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε παραλάβει τη λίστα «Λαγκάρντ», έδωσε παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Θα πρέπει λοιπόν, υπογράμμισαν, να ερευνηθεί στο επίμαχο αυτό διάστημα ποιοι έκαναν χρήση αυτής της ρύθμισης και τι ποσά έφεραν πίσω στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, στην Προανακριτική Επιτροπή οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση, έστειλαν σήμερα τη δεύτερη πραγματογνωμοσύνη για τα κομπιούτερ που κατασχέθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ