Απορρίφθηκε η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ

Απορρίφθηκε η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ

 

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της βουλής η πρόταση νόμου για την επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. 

 

Ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε «πράξη έλλειψης σοβαρότητας» την επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, και καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ, που έφερε τη σχετική πρόταση νόμου, «προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων».

 

 Ωστόσο, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ιδίως ο εισηγητής, Δημήτρης Στρατούλης, δεσμεύθηκαν για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων -τονίζοντας πως είναι «θέμα Δημοκρατίας»- και για επανασύσταση των δύο οργανισμών όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση.

 

Από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ, Μενέλαος Βλάχβεης, είπε ότι υπήρξε πρόνοια ώστε να κατοχυρωθούν τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ το Δημόσιο είχε μεγάλο όφελος. Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Κουτσούκος τόνισε ότι υπάρχει διαχωρισμός στο τι θέλουμε και στο τι υπάρχει ανάγκη να εφαρμοστεί λόγω του μνημονίου.

 

Για κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων από την τρόικα, μίλησε ο Παύλος Χαϊκάλης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Θωμάς Ψύρρας ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή πρέπει να ασκηθούν οι πολιτικές που είχαν οι δύο οργανισμοί που καταργήθηκαν», υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα του διαφωνούσε με την κατάργησή τους.

 

«Έχουν καταρρεύσει τα εργασιακά δικαιώματα και το κράτος πρόνοιας» σημείωσε από τη Χρυσή Αυγή ο Δημήτρης Κουκούτσης.  «Πρώην και νυν κυβερνήσεις έχουν εχθρούς τους εργαζόμενους και καταργούν δικαιώματα που κατακτήθηκαν με θυσίες» επεσήμανε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

 

Απαντώντας ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η χώρα μας δεν είχε άλλη δυνατότητα πλην της λήψης μέτρων για να αντεπεξέλθει στην κρίση. Υπογράμμισε όμως ότι ενώ καταργήθηκαν οι δύο οργανισμοί, διατηρούνται δραστηριότητές τους, όπως είναι ο κοινωνικός τουρισμός, από τον ΟΑΕΔ, η χρηματοδότηση εργατικών κέντρων, η διατήρηση βρεφονηπιακών σταθμών κ.α.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ