Ζώης: “Οι αποζημιώσεις είναι αδιαπραγμάτευτες”

Ζώης: “Οι αποζημιώσεις είναι αδιαπραγμάτευτες”

 

Ο Πρόεδρος του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ», Χρήστος Ζώης με αφορμή τις δηλώσεις Σόιμπλε για τις γερμανικές αποζημιώσεις προς την χώρα μας και το κατοχικό δάνειο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μια ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, αναγορεύοντας τον εαυτό του σε κριτή και παντογνώστη, αποφάνθηκε ότι ‘το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει, δήθεν, ξεκαθαρίσει από καιρό’.

Κατά ευτυχή συγκυρία, υπεράνω τον κάθε Σόιμπλε υπάρχουν νόμοι, το διεθνές δίκαιο και τα διεθνή θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης τα οποία είναι αρμόδια να αποφανθούν τελεσίδικα περί του θέματος.

Η κυβέρνηση, μολονότι για πρώτη φορά κινείται προς την ορθή κατεύθυνση, κρατώντας ανοικτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και απαντώντας έστω και χλιαρά, στις απαράδεκτες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού οικονομικών οφείλει, πέρα από τις  ‘χλιαρές’ δηλώσεις και τα ευχολόγια, να αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλία καθιστώντας σαφές προς τη Γερμανία ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις προς τη χώρας μας είναι απαιτητές και αδιαπραγμάτευτες. Σε διαφορ��τική περίπτωση μας οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι για ακόμη μια φορά σκοπός είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και το πρόσκαιρο όφελος πολιτικού χρόνου.

Ας θυμόμαστε όλοι ότι η συγκάλυψη της υπόθεσης ‘Siemens’ και της ‘λίστας Χριστοφοράκου’ οδήγησαν τους πολίτες στα άκρα. Αν επαναληφθεί το ίδιο λάθος οι συνέπειες θα είναι ολέθριες».

 

Ακούστε τη συνέντευξη του Χρήστου Ζώη στη σημερινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM:

Ζώης: “Απαράδεκτη η αλαζονεία του Σόιμπλε”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ