Νέο κίνημα πολιτών από τη Διαμαντοπούλου

Νέο κίνημα πολιτών από τη Διαμαντοπούλου

 

«Δίκτυο για τη ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ στην Ελλάδα και την Ευρώπη» ονομάζεται μια νέα κίνηση πολιτών με πρόεδρο την Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία εκφράζεται μέσα από την ιστοσελίδα todiktio.eu

Πρόκειται για «μία ομάδα πολιτών που πιστεύουμε βαθιά στην ιδέα της Ενωμένης και Ομοσπονδιακής Ευρώπης καθώς και στην προοπτική της Ελλάδας μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», όπως αναφέρουν.

«Πιστεύουμε πως η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα.

Η κίνηση άρχισε να συγκροτείται εδώ και λίγους μήνες και συμμετέχουν πολιτικές και επιστημονικές προσωπικότητες από την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, που συμμερίζονται την ανάγκη για μια νέα αρχιτεκτονική της Ε.Ε. Μεταξύ άλλων η Αννα Διαμαντοπούλου, οι πρώην Επίτροποι Μεγκλένα Κούνεβα, από τη Βουλγαρία και Μαργκότ Βάλστρομ από τη Σουηδία, οι πανεπιστημιακοί Γιώργος Παγουλάτος, Αχιλλέας Γραβάνης και Μάνος Ματσαγγάνης, η συγγραφέας και δημοσιογράφος Βικτώρια Χίσλοπ, οι ευρωβουλευτές Άννυ Ποδηματά και Σπύρος Δανέλης, καθώς και νέοι επιστήμονες από την Ελλάδα και χώρες της Ευρώπης.

Πρώτη εκδήλωση της νέας κίνησης είναι η υιοθέτηση για πρώτη φορά στην Ελλάδα μιας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την εξαίρεση από το δημόσιο έλλειμμα των ευρωπαϊκών χωρών των δαπανών για την Εκπαίδευση, η οποία εξελίσσεται ήδη από τις 7 Απριλίου με στόχο τη διασφάλιση των υποδομών και της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην Ευρώπη εν μέσω κρίσης.

Η πρωτοβουλία θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής των υπογραφών. Στη διακήρυξή της η νέα κίνηση πολιτών τονίζει:

• Θέλουμε την Ελλάδα σε μια Ευρώπη που υπερασπίζεται την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, την ευημερία των πολιτών της. Που έχει κοινούς κανόνες και επιδεικνύει αλληλεγγύη .

• Θέλουμε μία Ελλάδα που να δίνει προοπτική και να εμπνέει τη νέα γενιά.

• Παλεύουμε για μια άλλη Ευρώπη από τη σημερινή. Παλεύουμε για μία Ελλάδα καλύτερη από τη χθεσινή.

• Για μια Ελλάδα και μία Ευρώπη που θα αλλάξουν, από Πολίτες που συμμετέχουν, αντιδρούν, προτείνουν και δρουν.

 

 

Πηγή: egiakoumis.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ