ΔΗΜΑΡ: Στηρίζουμε τον Μανιτάκη

ΔΗΜΑΡ: Στηρίζουμε τον Μανιτάκη 

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Στην υπεράσπιση του σχεδίου Μανιτάκη για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, επιμένει η Αγίου Κωνσταντίνου, εκτιμώντας πως μπορεί να «δουλέψει» και να παράγει αποτελέσματα, ικανά να καλύψουν τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές της. 

Αργά χθες το βράδυ μάλιστα, στελέχη πολύ κοντά στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, διαβεβαίωναν ότι η κυβέρνηση προχωρά με το σχέδιο Μανιτάκη, παρά τα όσα προηγήθηκαν το Σαββατοκύριακο στις επαφές της κυβέρνησης με την τρόικα.

Την στήριξή του άλλωστε τόσο στον ίδιο τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όσο και στο σχέδιό του για την κινητικότητα, φέρεται να εξέφρασε εκ νέου στο τηλεφώνημά του χθες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Φώτης Κουβέλης. Ο ίδιος φρόντισε μάλιστα ήδη από το Σάββατο να συναντηθεί με τον κ. Μανιτάκη, δηλώνοντας και εμπράκτως την στήριξή του. 

Ακόμα και για την πρόταση για απόλυση άμεσα 1.000 επίορκων και πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ στη θέση τους ισάριθμων δημοσίων υπαλλήλων, η Αγίου Κωνσταντίνου, παρότι συμφωνεί με την φιλοσοφία, επιμένει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει παρά με «σύννομο τρόπο», εννοώντας μία σειρά από διαδικασίες που θα πρέπει να προηγηθούν, καθιστώντας αμφίβολη την υλοποίηση της σχετικής συμφωνίας ως τον Ιούνιο. 

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή ακόμα, αδυναμία για κάτι διαφορετικό είχε δηλώσει ο κ. Μανιτάκης, σημειώνοντας ότι οι αποχωρήσεις αυτής της κατηγορίας υπαλλήλων είναι αναγκαστικές, αλλά με βάση τους νόμους της χώρας και όχι χωρίς να έχουν τελεσιδικήσει. 

Σε κάθε περίπτωση, στη ΔΗΜΑΡ εξακολουθούν να υποβαθμίζουν τα όσα έγιναν το τελευταίο διήμερο, επαναλαμβάνοντας ότι ήδη από το Σάββατο, ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε σε επικοινωνία τους τον πρόεδρο του κόμματος, ότι «δεν τίθεται θέμα Μανιτάκη».

 

Πηγή: real.gr 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ