ΠΑΣΟΚ:Όχι σε νέα δημοσιονομικά μέτρα

ΠΑΣΟΚ:Όχι σε νέα δημοσιονομικά μέτρα

 

Την στήριξή του στην κυβέρνηση εκφράζει για ακόμα μία φορά του ΠΑΣΟΚ.

Κύκλοι της Ιπποκράτους επισημαίνουν ότι το ΠΑΣΑΟΚ υποστηρίζει, μέσω όλων των επαφών του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις θέσεις που παρουσιάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο όσων συμφωνήθηκαν στη συνάντηση των τριών αρχηγών την περασμένη Τετάρτη για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, την ανάγκη ολοκλήρωσης της  συγχώνευσης Εθνικής/Eurobank, τη ρύθμιση των  φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων με το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δόσεων.

Για το ΠΑΣΟΚ κορυφαίο σημείο είναι η κάλυψη του όποιου δημοσιονομικού κενού χωρίς πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που, όπως λένε, δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι μπορεί να βρεθεί λύση και στο ζήτημα της κινητικότητας στη δημόσια διοίκηση ιδίως μετά την αποδοχή εκ μέρους της τρόικας του κανόνα 1:1 στο πλαίσιο της αξιολόγησης.

Όπως είχε  τονίσει ο Ευ. Βενιζέλος στην πρώτη συνεδρίαση της νέας ΚΠΕ στις 14/3, «έχει μεγάλη σημασία να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Δεν μας φοβίζουν οι αλλαγές στη δημόσια διοίκηση. Ο Έλληνας πολίτης θέλει ριζικές αλλαγές και τομές στη δημόσια διοίκηση. Ενδιαφέρεται παρά πολυ να έχει μια δημόσια διοίκηση φιλοεπενδυτική, φιλοαναπτυξιακή που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Δεν ενδιαφέρεται κανείς για συντεχνιασμούς, για συντεχνιακού χαρακτήρα εγγυήσεις».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι έχει πρωτεύουσα σημασία να ολοκληρωθούν το ταχύτερο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα γιατί πρέπει να καταβληθούν οι δόσεις, να ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος που είναι ο βασικός μοχλός στήριξης της πραγματικής οικονομίας, αλλά και για να σταλεί το καθαρό μήνυμα ότι η Ελλάδα βαδίζει προς την έξοδο από τη κρίση χωρίς παλινδρομήσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ