Βορίδης: Ας κάνει η κυβέρνηση αυτό που νομίζει σωστό

 Βορίδης: Ας κάνει η κυβέρνηση αυτό που νομίζει σωστό

 

«Είναι εκφρασμένη η θέση της κυβέρνησης για την αντικατάσταση με έναν ενιαίο φόρο ακινήτων. Αλλά το θέμα είναι με τον εισπρακτικό μηχανισμό και ενδεχόμενη αστοχία θα προκαλέσει προβλήματα», είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Βορίδη:

Για το χαράτσι της ΔΕΗ: Το ζήτημα είναι για τον εισπρακτικό μηχανισμό. Το ρεύμα δεν κόβεται, έχει κριθεί αυτό δικαστικά, αλλά ως μηχανισμός είναι καλός εισπρακτικός μηχανισμός. Ορθό διαδικαστικά δεν είναι, πρακτικό είναι. Είναι εκφρασμένη η θέση της κυβέρνησης για την αντικατάσταση με έναν ενιαίο φόρο ακινήτων. Αλλά το θέμα είναι με τον εισπρακτικό μηχανισμό και ενδεχόμενη αστοχία θα προκαλέσει προβλήματα. Το ζήτημα της συνταγματικότητας κρίθηκε υπέρ της κυβέρνησης.

Για τις απολύσεις στο Δημόσιο και την κινητικότητα: Θα έπρεπε να υπάρχει αξιολόγηση δομών και προσωπικού. Αν το κάναμε αυτό, θα μπορούσαμε να πάμε και σε απολύσεις. Αλλά ο στόχος δεν πρέπει να είναι το δημοσιολογικό κομμάτι, μέσω των απολύσεων. Το ζήτημα είναι τώρα, πως θα δρομολογηθεί το σχέδιο της κινητικότητας.

-Για τη μείωση του ΦΠΑ εστίασης: Θα πρέπει η κυβέρνηση να επιμείνει στο θέμα αυτό.

-Για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο: Δεν πρέπει να μείνουμε στο θέμα του πόσες θα είναι οι δόσεις. Μπορεί η τρόικα να έχει διαφορετική άποψη. Ας έχει λοιπόν διαφορετική άποψη. Η κυβέρνηση, αν θεωρεί ότι πρέπει να το κάνει, να το κάνει.  Αλλά αν έχουμε απόκλιση από τους στόχους, μετά μπορεί να έχουμε νέα μέτρα.

-Πρέπει να βγούμε από την οικονομική κρίση, αρκεί να το παλέψουμε. 

 Ακούστε το ηχητικό: 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ