Ζητά κατανόηση ο Λυκουρέντζος

Ζητά κατανόηση ο Λυκουρέντζος

Για την εξόφληση όλων των δεδουλευμένων εφημεριών δεσμεύεται ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος ζητά την κατανόηση των ιατρών.

Την κατανόησή τους για τη χρονική καθυστέρηση στην καταβολή των εφημεριών, ζήτησε από τους γιατρούς ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα.

«Το πρόβλημα της καταβολής των εφημεριών το αντιμετωπίσαμε από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό των Οικονομικών κ. Σταϊκούρα. Ήδη, καταθέσαμε στη Βουλή διάταξη με την οποία θα εξοφληθούν αναδρομικά όλες οι δεδουλευμένες εφημερίες. Με τη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κάθε δεδουλευμένη εφημερία θα πληρώνεται», επισήμανε ο κ. Λυκουρέντζος.

Στο μεταξύ οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά, συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και για τις ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα -όπως υποστηρίζουν- 150 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) να είναι κλειστές, «θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται ήδη, εδώ και αρκετές μέρες, οι ειδικευόμενοι γιατροί στα νοσοκομεία «Τζάνειο», «Κρατικό Νίκαιας», «Μεταξά» και «Άγιοι Ανάργυροι» και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), ζητά την απόσυρσή των συγκεκριμένων νοσοκομείων από τη γενική εφημερία. «Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης (εξάντληση των ειδικευμένων ιατρών) είναι απόλυτα επιβεβλημένο για την ασφάλεια των ασθενών του λεκανοπεδίου, η απόσυρση των τεσσάρων νοσοκομείων από τη γενική εφημερία», σημειώνει η ΕΙΝΑΠ, προσθέτοντας ότι στηρίζει τις επισχέσεις των γιατρών και προγραμματίζει να προβεί σε νομικές ενέργειες κατά των διοικήσεων των νοσοκομείων, για τα χρωστούμενα δεδουλευμένα του 2012.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ