Κεδίκογλου: Δεν υπάρχει περίπτωση κουρέματος καταθέσεων στην Ελλάδα

Κεδίκογλου: Δεν υπάρχει περίπτωση κουρέματος καταθέσεων στην Ελλάδα 

«Δεν υπάρχει ζήτημα κουρέματος καταθέσεων σε εμάς, το θέμα έχει λήξει. Η φύση του δικού μας προβλήματος ήταν δημοσιονομική και όχι τραπεζική», είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Κεδίκογλου:

-Για τον ευρωσκεπτικισμό από την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο: Οι προτάσεις και οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν πρέπει να είναι μόνο με οικονομικά κριτήρια αλλά και ευρύτερα κοινωνικά. Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε ευρωσκεπτικισμό. Σε ότι αφορά το μοντέλο της Κύπρου είναι ειδική περίπτωση και δεν πρόκειται να εφαρμοστεί σε άλλες χώρες.

-Δεν υπάρχει ζήτημα κουρέματος καταθέσεων σε εμάς, το θέμα έχει λήξει. Η φύση του δικού μας προβλήματος ήταν δημοσιονομική και όχι τραπεζική. Σε ότι αφορά τα εθνικά μας θέματα δεν κάνουμε πίσω βήμα.

-Για την στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο: Έχει αποδειχθεί ότι δεν μετέδωσε η Ελλάδα την κρίση στην Κύπρο.  Δεν είχαν ζητηθεί από την Κύπρο χρήματα. Αλλά και να θέλαμε δεν θα μπορούσαμε. Αυτά τα 2 δισ. που ήθελε ο κ. Τσίπρας να δώσουμε στην Κύπρο, από πού θα τα παίρναμε;

-Ο κ. Τσίπρας ήθελε να ψηφίσουμε αντίθετα από την Κύπρο; Πάγια αρχή είναι ότι η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται

-Η Κύπρος δεν πρέπει να φύγει από το ευρώ. Πρέπει να είναι στον πυρήνα της Ευρώπης και για την γεωπολιτική της θέσης.

-Για τις επαφές με την τρόικα: Υπάρχει θετική υποδοχή των ελληνικών προτάσεων από την τρόικα. Για τη μείωση του  ΦΠΑ, το παλεύουμε. 

Ακούστε το ηχητικό: 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ