“Φωτιά” ο Ραγκούσης για τον Παπακωνσταντίνου

“Φωτιά” ο Ραγκούσης για τον Παπακωνσταντίνου

 

Κόλαφος για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αλλά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι η κατάθεση του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση την αντιεισαγγελέα Εφετών Ελένη Ράικου που ελήφθη στο πλαίσιο των καταθέσεων για τη “λίστα Λαγκάρντ”. Εξηγώντας τι εννοούσε με τη φράση ότι “τώρα εξηγούνται ανεξήγητες συμπεριφορές στο κέντρο της κυβέρνησης Παπανδρέου” , ανέφερε ότι δεν μπορούν να αξιολογηθούν ποινικά, ωστόσο δείχνουν ξεκάθαρη ευθύνη των υπουργών Οικονομικών για τη μη αξιοποίηση της λίστας.

“Από τη μη αξιοποίηση προκύπτουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες, οι οποίες βαρύνουν αποκλειστικά τις αρμόδιες πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που εισηγήθηκαν και αποφάσισαν τη λήψη σκληρών μέτρων περιορισμού του εισοδήματος των πολιτών” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

“Πιστεύω ότι μοναδικό τους κίνητρο ήταν η αποφυγή του προσωπικού πολιτικού κόστους που θα συνεπαγόταν η εκ των πραγματών υποχρέωσή τους να συγκρουστούν, ενδεχομένως, με ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες σε περίπτωση που θα προέκυπτε γι’αυτούς τους παράγοντες η υποχρέωση καταβολής προστίμων”, ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Καταλήγοντας, μάλιστα, εκφέρει και την προσωπική του άποψη για το πώς έπρεπε να είχε ενεργήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου: “Η λίστα έπρεπε οπωσδήποτε να έχει πρωτοκολληθεί και να έχει καταστεί επίσημο εισεργόμενο έγγραφο για το ελληνικό κράτος. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει και εντατικούς ελέγχους ουσίας αλλά και να τροποποιηθεί η κείμενη νομοθεσία αν χρειαζόταν για να γίνουν αυτοί οι έλεγχοι”, είπε.

 

 

Πηγή:Κυριακάτικη Δημοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ